X

Decepció entre els membres de la Plataforma Mascaretes no al Pati pel seu ús al patis escolars

Salut demana prudència i esperar a veure com evolucionen els casos positius detectats fins ara entre els menors no vacunats

26/10/2021

Decepció entre els membres de la Plataforma Mascaretes no al Pati pel seu ús al patis escolars

Carme Moreno

Decepció entre els membres de la Plataforma Mascaretes no al Pati per la decisió del Govern de mantenir la restricció de l’ús de la mascareta als exteriors de les escoles. La plataforma demanarà una reunió a la consellera de Salut, Patricia Gómez, per parlar sobre aquesta limitació que consideren que “suposa un greuge comparatiu en relació amb altres activitats”.

Una de les portaveus de l’entitat, Elisabeth Reinés, ha explicat a IB3 Ràdio que també continuaran recollint signatures contra l’ús de la mascareta als patis. De moment, ja n’han recollides més de 7.000. Reinés diu que “és important que la Conselleria escolti la veu d’experts que apunten que els perjudicis de l’ús de la mascareta als patis són superiors als beneficis”.

Altres queixes

Elisabeth Reinés també critica que les proves per detectar la Covid entre els més petits no es facin amb la saliva, ja que és un mètode manco invasiu que les PCR nasals. Tampoc no veu amb bons ulls que “als patis es mantinguin els grups bombolla, ja que aquesta mesura és perjudicial per la sociabilització dels alumnes”.

E portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses. Javier Arranz ha contestat aquestes reivindicacions i ha dit que el més prudent és esperar a veure com es comporten els positius detectats fins ara entre els menors de 12 anys. En funció d’això es prendrà una decisió.

26/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris