X

Comencen les declaracions pel cas Contractes de MÉS per Mallorca

L'exconsellera Ruth Mateu, entre els tres citats aquest dimecres als jutjats

17/04/2018

Comencen les declaracions pel cas Contractes de MÉS per Mallorca

Noticies Actualitat

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Palma començarà, aquest dimecres, a prendre declaració als investigats per l’anomenat cas Contractes de MÉS per Mallorca. La Fiscalia Anticorrupció els acusa de prevaricació i tràfic d’influències per la fragmentació, presumptament irregular, de contractes públics per valor de 127.000 euros.

El primer a declarar serà l’exdirector de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Josep Ramón Cerdà; a continuació, l’exconsellera de Participació, Transparència i Cultura, Ruth Mateu; i després, l’exdirector general de Cultura Jaume Gomila. A tots tres se’ls cita com a investigats pel suposat fraccionament il·legal d’un estudi sobre els hàbits de consum de cultura a les Illes.

La Fiscalia considera delictiu que s’adjudiquessin, per una banda, la confecció de les 1.600 enquestes necessàries, i de l’altra, la seva anàlisi. En ambdós casos, l’adjudicatari fou l’excoordinador de campanya de MÉS Jaume Garau a qui la Fiscalia considera que els tres ex alts càrrecs van afavorir de manera arbitrària.

Dijous, serà el torn de Garau i de l’exdirector general de l’Agència Balear de Turisme Pere Muñoz. El suposat ‘modus operandi’ és el mateix, però la Fiscalia subratlla, en l’escrit de querella, que Muñoz i Garau tenien vincles personals, professionals i de partit.

Els informes encarregats a la Policia Nacional i l’Agència Tributària conclouen que cap funcionari va advertir del suposat fraccionament il·legal.

17/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris