economia

Defensa afirma que la subhasta pública de Son Busquets continua endavant, tot i que Cort va anunciar la seva paralització

El Govern assegura que no dona per esgotada la negociació perquè Foment compri els terrenys per destinar-los a habitatge social


La subhasta de l’antic quarter de Son Busquets a Palma per part del Ministeri de Defensa continua en peu. Així ho han confirmat aquest dimarts, a IB3 Ràdio, fonts d’aquest departament, que han assegurat que Defensa “no ha paralitzat el procés de subhasta” i que continuen “els tràmits i negociacions entre administracions per a la seva alienació. Això tot i que el mes passat l’Ajuntament de Palma va anunciar que la subhasta es retirava i que la titularitat d’aquest sòl seria pública.

Així doncs continuaria oberta la possibilitat que les instal·lacions passessin a mans privades, si segueix endavant aquest procediment de venda al millor postor. L’estiu passat el Consell de Ministres va autoritzar la seva sortida a subhasta per un preu de partida de 45,8 milions d’euros. L’operació es duu a terme a través de l’Institut d’Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa (INVIED), que és l’organisme encarregat del programa de venda dels actius immobiliaris de l’Estat.

Aquest programa es va desenvolupar a partir de l’any 2013 i des de llavors 6 propietats del Ministeri de Defensa a les Illes s’han venut per un preu total d’un poc més de 21 milions i mig d’euros. Entre aquestes propietats hi havia l’antic quarter de Son Simonet, que finalment va ser comprat per una promotora privada d’habitatges per 5 milions i mig d’euros.

En el cas de Son Busquets, la superfície total d’aquesta propietat puja fins als 111.000 metres quadrats. Per això el Govern hi està especialment interessat, per ubicar-hi una promoció de 800 habitatges socials, i des de fa temps ha mantingut negociacions amb el Ministeri de Defensa per tal d’arribar a un acord per a la seva cessió.

Una cessió que, ara per ara, no es pot garantir tot i que fa dues setmanes la regidora d’Urbanisme de Palma, Neus Truyol, la donava per segura. De fet, Cort ja treballa en un pla especial que vol concretar l’any que ve per possibilitar la construcció dels HPO i que contemplaria la dotació de més zones verdes i la integració del comerç del barri.

El Consell de Ministres ho va autoritzar el juliol

Fonts de la Conselleria d’Habitatge consultades per IB3 Ràdio no han volgut fer valoracions sobre el manteniment del procés de subhasta per part de Defensa fins a conèixer el detall d’aquest tràmit, un cop s’ha descartat la paralització d’aquest procés.

Això no obstant, mantenen que l’única via és la negociació per tal que el Ministeri de Foment compri a Defensa els terrenys per construir-hi pisos socials. El passat 12 de juliol el Consell de Ministres va acordar l’alienació mitjançant subhasta de Son Busquets, a través d’un acord pel qual autoritzava l’INVIED a posar en marxa aquest tràmit.

Segons el text de l’acord del Consell de Ministres, el procediment seleccionat és el de subhasta pública que garanteix, diu, “la màxima concurrència de possibles licitadors de la qual s’obtindrà el millor resultat econòmic possible per als interessos de l’Administració General de l’Estat”.

El procés es fa a partir de proposició econòmica en sobre tancat, segons aquest mateix acord del Consell de Ministres de juliol que justifica aquesta opció, perquè assegura “la màxima transparència i objectivitat” en la venda de la propietat.

L’alienació d’aquestes instal·lacions segueix endavant després que el setembre de 2018 el Ministeri d’Hisenda comuniqués a Defensa que aquest immoble no es considerava d’interès per a altres serveis de l’Administració General de l’Estat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca es marca com a prioritat reconvertir els apartaments turístics obsolets

La proposta s'articularà mitjançant el futur reglament d'ordenació turística en el qual ja es treballa

El nou director de l’aeroport de Palma descarta la ubicació de cap hotel als terrenys a desenvolupar

L'aeroport vol que a mitjà termini el 40% de l'energia que consumeix la infraestructura sigui solar i autoproduïda

El Jutjat anul·la una patent d’avarca feta fora de Menorca en comprovar que no és nova

Rebutja la demanda d'una empresa eivissenca que deia fabricar les primeres sandàlies d'estil menorquí impermeables

Una desena de guardonats en els Premis Pimeef 2019

La Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera reconeix el compromís empresarial dels seus associats