política

Deià, el primer municipi d’Espanya que abandona la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

El ple municipal també ha aprovat incorporar el romanent de més de 2 milions d'euros al pressupost d'enguany

Dei%C3%A0%2C+el+primer+municipi+d%27Espanya+que+abandona+la+Federaci%C3%B3+Espanyola+de+Municipis+i+Prov%C3%ADncies

Deià és el primer municipi d’Espanya que abandona la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). És la resposta a l’acord per cedir els romanents dels ajuntaments al Govern central. Per unanimitat el ple municipal ha aprovat sortir del la FEMP i incorporar el romanent de més de dos milions d’euros al pressupost municipal per enguany. Una decisió, la de sortir d’aquest organisme, que han pres segons el batle, Lluís Apesteguía, perquè no s’han sentit defensats ni representats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. També han aprovat incomplir els límits de despesa i disposar, en contra del que diu la llei Montoro, del superàvit.

El consistori de Deià considera que ”l’acord entre la FEMP i hisenda és un xantatge i lamenten que la federació hagi oblidat l’objectiu de derogar la Llei Montoro”.

A Deià, el podrien seguir altres municipis com Mancor de la Vall, ja que MÉS i Proposta per les Illes, estudien també deixar l’entitat en els municipis que governen. Per la seva banda, el president del Partit Popular a les Illes, Biel Company, ha assegurat que els batles del PP “aposten per abandonar la FEMP i no lliurar els romanents”.

L’acord de la FEMP amb Hisenda amb l’únic vot a favor del PSOE, proposa transferir als ajuntaments 2 mil milions dels seus romanents enguany i 3 mil milions l’any que ve, amb el compromís de retornar el cent per cent en 10 anys, a partir del 2022.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP qualifica d’oportunitat perduda que no s’hagin fet proves PCR al personal docent

Recalca que majoritàriament han donat suport a les mesures sanitàries del Govern i que no és recíproc

Un regidor socialista de Felanitx anuncia per sorpresa que abandona el grup municipal

Joan Aznar mantindrà la seva acta de regidor i continuarà de moment gestionant les seves àrees a l'Ajuntament: Esports, brigada...

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal

Frances Antich, nou president de l’Autoritat Portuària

Està previst que el seu nomenament s'aprovi en el consell de govern de dilluns