societat

Deià es prepara pels primers talls de subministament d’aigua potable

Més de la meitat d'aigua que es consumeix al poble la duen camions cada quinze dies

Dei%C3%A0+es+prepara+pels+primers+talls+de+subministament+d%27aigua+potable

En els propers dies es podrien produir els primers talls de subministrament d’aigua potable al municipi de Deià. A dia d’avui més de la meitat d’aigua que es consumeix al poble ja es du en camions que ja arriben a una quinzena cada dia.

La font des Molí i el pou des Verger, que abasteixen d’aigua potable a Deià, disposen de menys de la meitat d’aigua que es consumeix cada dia al municipi.

Segons ha explicat el batle Lluís Apesteguia, la concessionària d’aigua assumeix aquesta aigua transportada fins a un màxim de 52 mil euros. Aquesta xifra està a punt d’esgotar-se i després s’haurà de cobrir amb el pressupost ordinari de l’Ajuntament. A partir d’aquest moment ja es podrien decretar les primeres restriccions en el consum d’aigua.

Davant d’aquesta situació que es considera “insostenible” l’Ajuntament es planteja mantenir les restriccions que va fixar en un ban municipal el passat mes de juliol i fins i tot dictar noves restriccions, com  els talls en el consum de l’aigua.

Els talls d’aigua no es faran per zones, sinó que a determinades hores es tallarà el consum per a tot el municipi. La població està conscienciada i habituada davant aquesta situació que es repeteix cada estiu amb l’increment poblacional afegit a la manca de pluges.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba de la Xina un nou carregament amb 5 milions de mascaretes quirúrgiques

S'han enviat a la nova nau del Servei de Salut ubicada en el Polígon de Son Castelló (Palma) per emmagatzemar-les...

El darrer balanç: cap mort, sis nous casos, quatre casos actius menys i 10 curats més

El total acumulat és de 224 morts. Ahir es varen verificar 6 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és...

La normativa per als campaments i les escoles d’estiu: grups de 10 infants per monitor

S'ha d'evitar el contacte estricte entre subgrups, fins i tot durant el temps lliure. En les activitats en espais coberts,...