meteorologia

Canvi de temps: dies de fred i vent

A partir de dimecres, arriba una entrada d'aire polar. Hi haurà niguls, més abundants al nord de Mallorca i les Pitiüses, però el fred no vendrà acompanyat de precipitacions

Nomborsos mallorquins han gaudit aquest Dilluns de Pasqua del bon temps a la platja de Can Pere Antoni. A mitjan setmana, però, una entrada d'aire fred polar farà bona la dita de 'fins a 70 d'abril no et llevis ni un fil'. / EFE-Cati Cladera


Comença una setmana marcada per un seguit d’alts i baixos de temperatura destacables. A mitjan setmana, una entrada d’aire fred polar farà bona la dita de ‘fins a 70 d’abril no et llevis ni un fil’. En contrast, a partir de divendres la recuperació de la temperatura serà evident, acompanyada de niguls i potser de qualque ploguda de fang. En definitiva, una setmana dinàmica i moguda, típicament primaveral.

Dimarts, jornada tranquil·la sense canvis destacables

Aquest dimarts torna a ser, com aquest dilluns, un dia en general assolellat. Hi haurà alguns niguls d’evolució a l’interior de Mallorca i Eivissa i un progressiu increment dels niguls a Menorca, però sense precipitacions. Quant a la temperatura, baixarà lleugerament a Menorca i es mantindrà sense canvis (o fins i tot pot ser un poc més alta) a la resta.

Dimecres, ambient fred i més niguls

L’aire polar arribarà puntual el dematí, però el front que l’acompanya no serà gaire actiu. Hi haurà niguls, més abundants al nord de Mallorca i les Pitiüses, però el fred no vendrà acompanyat de precipitacions. La refrescada serà notable, d’entre 5 °C i 8 °C (segons la zona) respecte a la màxima del dia anterior. A part del fred, el vent serà també el protagonista de la jornada, bufarà moderat amb cops forts del nord i del nord-est arreu de les Balears fins a migdia.

Dijous, encara fred però més assolellat

L’aire polar no quedarà gaire temps entorn de les Balears i dijous començarà a retirar-se. Malgrat tot, el termòmetre encara quedarà frenat i la màxima se situarà entre els 14 °C i els 18 °C. El sol lluirà més que el dia anterior, sense arribar a ser una jornada radiant a causa del pas de niguls prims mitjos i alts.

Divendres i el cap de setmana: augmenta la temperatura però també els niguls

A partir de divendres l’entrada freda serà història. El vent girarà a llevant en superfície i a component sud en altura, unes condicions que permetran la renovació de la massa d’aire. La freda polar serà substituïda per una càlida d’origen nord-africà, probablement carregada de pols. Un canvi que permetrà al termòmetre superar els 20 ºC, però també l’arribada de niguls i, de manera irregular, algunes precipitacions que podrien anar acompanyades de fang.


Tota la previsió del temps, vídeos i imatges

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"

Cap de setmana de niguls i terra roja

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació

Les platges de les Illes s’omplen de grumers i algunes Caravel·les Portugueses

L’increment de la presència d'aquests exemplars els darrers anys té un rerefons antròpic, és a dir, humà

Caiguda en picat de les temperatures per un front polar

Les màximes han baixat almenys 8 graus en menys de 24 hores. Aquesta nit hi haurà gelades a la serra de Tramuntana, amb mínimes negatives