economia

Deixen de funcionar dos dels quatre grups des Murterar

Actualment la central d'Alcudia representa el 65% de les emissions de tot el sector elèctric i el 29% del conjunt de les Balears

Deixen+de+funcionar+dos+dels+quatre+grups+des+Murterar

Gairebé quatre dècades després que entrassin en funcionament, els grups 1 i 2 de la central tèrmica des Murterar, els més antics i els més contaminants, deixaran de funcionar de manera definitiva. Actualment la central des Murterar representa el 65% de les emissions de tot el sector elèctric i el 29% del conjunt de les Balears.

Els altres dos grups que hi ha a les instal·lacions d’Alcúdia continuaran funcionant, però amb un límit màxim de 1.500 hores anuals fins a l’estiu del 2021. L’objectiu final és el tancament total de la central des Murterar per complir la normativa europea.

El tancament dels dos primer grups però afecta a 54 treballadors. Quinze seran traslladats altres instal.lacions i 2 s’en van voluntariament a la Península. Però el futur dels altres 37, enlaire.

Tot i el compromís que es mantendran els llocs de feina els treballadors veuen amb preocupació el que passarà en el pròxims mesos. Asseguren que no estan en contra d’una transició energètica però creuen que s’ha fet de manera precipitada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Balears es beneficiaran de més de 7 milions d’euros del PREE

Es tracta d'ajuts directes per a edificis construïts abans de 2007

El tancament dels hotels afecta les bugaderies industrials de les Illes

Empreses com Iluinion Mallorca no arriben al 30% de la producció habitual

L’ocupació hotelera a les Pitiüses cau prop d’un 60% el mes de juliol

El municipi més castigat és Santa Eulària on l'ocupació ha passat del 90% el mes de juliol al 30% actual