economia

Deixen de funcionar dos dels quatre grups des Murterar

Actualment la central d'Alcudia representa el 65% de les emissions de tot el sector elèctric i el 29% del conjunt de les Balears

Deixen+de+funcionar+dos+dels+quatre+grups+des+Murterar

Gairebé quatre dècades després que entrassin en funcionament, els grups 1 i 2 de la central tèrmica des Murterar, els més antics i els més contaminants, deixaran de funcionar de manera definitiva. Actualment la central des Murterar representa el 65% de les emissions de tot el sector elèctric i el 29% del conjunt de les Balears.

Els altres dos grups que hi ha a les instal·lacions d’Alcúdia continuaran funcionant, però amb un límit màxim de 1.500 hores anuals fins a l’estiu del 2021. L’objectiu final és el tancament total de la central des Murterar per complir la normativa europea.

El tancament dels dos primer grups però afecta a 54 treballadors. Quinze seran traslladats altres instal.lacions i 2 s’en van voluntariament a la Península. Però el futur dels altres 37, enlaire.

Tot i el compromís que es mantendran els llocs de feina els treballadors veuen amb preocupació el que passarà en el pròxims mesos. Asseguren que no estan en contra d’una transició energètica però creuen que s’ha fet de manera precipitada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La ITB de Berlín queda suspesa a causa del Covid-19

Resultava impossible complir amb els requisits de seguretat sanitària reclamats per les autoritats

Pimeco trasllada a Cort el seu malestar pels canvis en mobilitat

La reunió entre la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat de Cort i Pimeco s'emmarca dins el cicle de xerrades 'Los coloquios...

El Covid-19 provoca caigudes a la borsa espanyola

Ha perdut quasi el 12%, el pitjor resultat setmanal des de principis del maig de 2010

Volkswagen indemnitzarà 460.000 consumidors pel frau de les emissions

El fabricant d'automòbils pagarà en total 800 milions d'euros