X

Aquest dilluns arranca la campanya de Bons Illes Balears per fomentar compres al petit comerç

Hi ha més de 58.000 vals a disposició de la ciutadania i més de 1.000 comerços de la comunitat s'hi han adherit

01/10/2023

Aquest dilluns arranca la campanya de Bons Illes Balears per fomentar compres al petit comerç

Redacció

Aquest dilluns comença la campanya de bons Illes Balears per fomentar compres al petit comerç. Hi ha més de 58.000 vals a disposició de la ciutadania i més de 1.000 comerços de tota la comunitat s’hi han adherit. La iniciativa, a càrrec de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, cerca enfortir el comerç local.

Cada val són 15 euros de descompte sobre una compra de 30. Com a màxim, cada persona pot bescanviar fins a quatre bons. O el que és el mateix: 60 euros de descompte. Més de 1.000 comerços d’arreu de l’arxipèlag participen de la campanya de bons Illes Balears, la segona d’enguany, en la qual s’activen 875.000 euros en descomptes. La iniciativa, promoguda pel Govern i per la Cambra de Comerç de Mallorca, cerca promoure el consum al comerç local.

Un sector que celebra la iniciativa amb tranquil·litat i alguna reticència. “La campanya dinamitza la venta; abans hi havia pocs comerços però ara és un gran èxit. Les partides són similars i cada vegada hi ha menys bons per comerç”, explica Mateu Cunill, president de la Confederació Balear de Comerç. Hi coincideix Mercedes Carvajal, que regenta una botiga tèxtil als Geranis de Palma. “Són 57 bons que et donen per 14 persones. Tots els clients que queden fora et culpen de no tenir val”, planteja. “Els descomptes no duren per sempre, són coses puntuals que van beníssim“, considera Adrià Garcies, llibreter i editor d’Ínsula Literària.

El petit comerç tanca una temporada d’estiu fluixa per mor de la inflació. “La temporada no ha estat per tirar coets, la inflació es nota molt en les ventes”, considera Cunill. “La gent no consumeix igual perquè tot s’ha encarit molt”, diu Carvajal.

La campanya de bons arrenca demà i s’allargarà fins el 31 de desembre.

01/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris