X

Demanen 21 anys i mig de presó a un padrastre per haver abusat i agredit sexualment la filla de la seva parella a Menorca

Els fets van passar quan l'individu convivia amb els dos fills menors de la seva parella en un habitatge de Maó

12/11/2023

Demanen 21 anys i mig de presó a un padrastre per haver abusat i agredit sexualment la filla de la seva parella a Menorca

Carles Marquès Casasnovas

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de les Illes Balears celebra aquest pròxim dimecres (09.45 hores) el judici contra un home acusat d’haver agredit sexualment i abusat sexualment de la filla de la seva parella, a Menorca, informa EFE. La Fiscalia demana per a ell un total de 21 anys i mig de presó.

Segons l’escrit de l’acusació, l’individu, que convivia amb qui era llavors la seva parella sentimental i els dos fills menors d’ella en un habitatge de Maó, va aprofitar que, per la seva condició de padrastre, podia quedar sol amb els dos fills sense aixecar sospites.

L’home va sotmetre la filleta, que tenia llavors entre 12 i 13 anys, a suportar conductes de caràcter sexual sense que ho contés a ningú. Quan arribava a casa en estat d’embriaguesa, l’home s’acostà en diferents ocasions a la filleta amb la intenció de mantenir-hi relacions sexuals. La Fiscalia esmenta almenys una ocasió en què l’home abusà sexualment d’ella i dues més en què l’agredí sexualment.

A conseqüència d’aquests fets, la menor va patir simptomatologies posttraumàtiques consistents en por a quedar sola amb l’acusat els caps de setmana i inquietud nocturna, que varen desaparèixer quan l’individu abandonà l’habitatge, així com pensaments intrusius associats a algunes zones de la casa i problemes de concentració per estudiar.

El fets relatats, continua l’acusació, varen ser presenciats pel germà de la víctima, que tenia aleshores 6 o 7 anys. En el seu cas, ha patit símptomes consistents en sentiments de culpa i malestars emocionals derivats de la seva experiència com a observador.

El fiscal considera els fets constitutius de dos delictes d’agressió sexual i un d’abús sexual a un menor de 16 anys i demana per a l’acusat un total de 21 anys i mig de presó. A més, sol·licita que se li imposi la mesura de llibertat vigilada per un temps de 13 anys i la prohibició d’acostar-se als menors durant 21 anys o de comunicar-s’hi.

El fiscal demana una indemnització als representants legals de la filleta en concepte de responsabilitat civil de 18.000 euros i de 5.000 als del seu germà.

12/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris