X

Demanen 24 anys de presó a un professor de Mallorca per abusos sexuals

L'home impartia classes d'ESO a un col·legi concertat de Mallorca

09/05/2021

Redacció

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Balears jutjarà des d’aquest dilluns a un professor de 64 anys acusat d’abusos sexuals a estudiants de secundària en un col·legi de Mallorca. La Fiscalia demana per a l’home penes que sumeixin 24 anys de presó.

El fiscal acusa el professor, que impartia classes en primer, segon i quart d’ESO, de mantenir “conductes del tot inapropiades” amb les menors, com “un excessiu acostament i tocaments de cintures, genolls, pits i espatlles”, “d’una manera equívoca que han provocat en moltes d’elles gran incomoditat”.

El fiscal descriu comportaments com a carícies a l’esquena, manifestacions inapropiades, com ara que presumptament li digués a una alumna que “provocava amb l’uniforme tan curt” o que “el primer en què es fixava en una dona era en els pits”. Acusa l’home d’haver ficat la mà per sota de la camisa a diverses alumnes, o d’haver-li tocat el darrere a una altra mentre feia exercicis en la pissarra.

A més, la Fiscalia relata en el seu escrit que, suposadament, el professor li va dir a una alumna de 12 anys i amb discapacitat que “li venia de gust tenir sexe amb ella”. També l’acusa d’assetjar-la acostant-se a ella durant l’hora de l’esbarjo per a tocar-li el pit.

Al gener de 2018 un jutjat va dictar una ordre prohibint al professor acostar-se a menys de 500 metres de les menors o el col·legi.

La Fiscalia sol·licita, a més de la pena de presó, una multa de 7.300 euros, la inhabilitació per a l’exercici de la docència, cinc d’anys de llibertat vigilada i mantenir l’ordre d’allunyament. També exigeix que indemnitzi a cadascuna de les víctimes amb 600 euros.

09/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris