societat

Demanen no visitar els illots fins a finals de juny per preservar algunes espècies d’aus

S'han localitzat 180 parelles de gavina roja, una espècie en perill, a un illot al sud de Mallorca

Demanen+no+visitar+els+illots+fins+a+finals+de+juny+per+preservar+algunes+esp%C3%A8cies+d%27aus

El GOB i el Govern han demanat als ciutadans que no visitin els illots fins, almanco, a finals de juny. El motiu és que algunes espècies d’aus han triat aquests indrets per reproduir-se i criar-hi els polls.

Segons Toni Muñoz, responsable de l’àrea de conservació del GOB, de la mateixa manera com a les Balears hi ha espècies que “no existeixen a cap altre lloc del món”, el mateix succeeix amb els illots de l’arxipèlag. “En aquests petits illots”, diu, “hi ha espècies que en tot el món només viuen en un parell de metres quadrats”.

El Govern destaca la importància d’aquests petits illots. “És cabdal”, diu Llorenç Pou, director general d’Espais Naturals, “ja que alguns presenten endemismes com per exemple sargantanes“.

El cert és que la deshumanització del paisatge que ha acompanyat el confinament ha fet que algunes espècies d’aus amenaçades hagin triat els illots per criar, fins al punt que ha evidenciat la importància dels illots com a espais d’alt valor ecològic. Segons Muñoz, aquesta primavera hi ha hagut “colònies molt grans” d’espècies en perill, com la gavina roja o el pica-platges cama negra. De la primera espècie la conselleria de Medi Ambient ha localitzat unes 180 parelles a un illot al sud de Mallorca.

Evitar fins a finals de juny activitats com el paddle-surf, el piragüisme o el submarinisme donaria marge a aquestes espècies per reproduir-se, ja que els renous podrien fer que les aus es moguessin i que els polls caiguessin fàcilment a la mar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El GOB Menorca adverteix que quan bufa vent del nord l’aire de Maó empitjora pel fumeral de la central tèrmica

L'entitat reclama que quan es produeixi aquest fenomen es triïn formes de producció d'electricitat manco contaminants

Sanitat planteja mantenir limitada la mobilitat entre comunitats per Pasqua

Les Balears ja han endurit els controls a ports i aeroports i abaixa el llindar d'incidència acumulada per limitar l'entrada de viatgers de comunitats amb alts casos

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener