La cavalcada de Reis de Palma, en directe per IB3
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
El Centre de Geologia de Menorca fa una crida a la ciutadania i convoca una jornada especial per recuperar aquestes pedres perquè tornin al seu lloc d'origen
El Centre de Geologia de Menorca inicia nova temporada, i ho fa amb una crida d’atenció. Volen conscienciar del perill de continuar agafant de la platja els famosos macs d’Alfurinet. Tenen 250 milions d’anys i són una de les pedres que més criden l’atenció als turistes, pel seu color i la seva forma.
És, sens dubte, un dels elements geològics més peculiars de l’illa. Una zona de grans còdols a l’oest de cala Pilar, que ofereix un paisatge únic a Menorca. La mar és la responsable de l’erosió d’aquestes pedres tan peculiars, que els ha donat aquesta forma tan arrodonida. El macar d’Alfurinet, com es coneix aquesta zona, rep també altres noms, com sa Bombarda o el Pla de Mar.
L’atractiu d’aquests macs ha fet que durant molts anys siguin sostrets pels turistes com a element decoratiu per a les seves llars. “A l’Aeroport s’ha recollit enguany unes tres tones de material geològic”, afirma el director del Centre Geològic de Menorca, Agustí Rodriguez. Segons fonts d’IB3 Notícies, l’aeròdrom menorquí va decomissar l’any passat dues tones d’arena i pedres en equipatges de turistes que sortien de l’illa.
El Centre Geològic de Menorca, que ha reobert aquest dimarts les portes i coincideix amb l’inici d’una nova temporada, ha fet una crida a la col·laboració dels ciutadans. Demana a tots els que en tinguin algun a casa o que coneguin persones que en tenen, que els portin directament al centre.
Des d’avui i fins aquest divendres, tots els que tinguin alguna pedra la poden retornar al centre. Per al dissabte, ha convocat una jornada especial amb aquest mateix objectiu. Els seus responsables recolliran els macs que la gent vulgui dur voluntàriament a l’aparcament de la platja del Pilar per tal de retornar-los al seu lloc d’origen. El Centre de Geologia va ser creat el 2014 i rep cada any unes 5.000 visites, bona part de les quals de grups escolars.
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h