societat

Demarcació de Costes deixa vint cases i tres negocis de Capellans dins la partió pública

L'Ajuntament de Muro s'oposa a la proposta i ha contractat un gabinet de missers per fer front a la petició del Ministeri


Des que Demarcació de Costes publicà al BOIB que iniciava el procediment per efectuar l’expedient de partió de l’espai maritimoterrestre que afecta el poblat de Casetes des Capellans, a Platja de Muro, veïnats i Ajuntament s’han mobilitzat per evitar perdre part dels habitatges. Segons Costes, mentre que no existeixi una resolució, l’Ajuntament no pot concedir llicències ni concessions, i això podria afectar l’obertura dels tres xibius ubicats a primera línia.

Els veïnats de les Casetes des Capellans intentaran frenar, costi el que costi, el projecte de partió de Demarcació de Costes. Dijous es reuniren per perfilar les al·legacions que presentaran abans de dia 15 i ja han trobat estratègies per fer força davant el Ministeri. Per una part, el PORN aprovat recentment pel Govern que inclou l’ampliació de l’Albufera de Mallorca contempla un tram ocupat per les casetes dels Capellans. A més, segons els veïnats, l’Ajuntament ha trobat un document que justifica que Capellans era sòl urbà abans de l’any 1988, i per tant s’haurien de respectar les construccions existents.

L’ordre de Costes els suposa perdre 20 habitatges i tres negocis situats a primera línia de platja, i l’objectiu principal és modificar la línia de la partió.

L’Ajuntament, com a propietàri del sòl de les Casetes des Capellans, també s’oposa a la proposta de partió. Ha contractat un gabinet de missers per fer front a la petició del Ministeri.
Els propietaris dels quiosquets de la primera línia han explicat que tenen intenció d’obrir per Setmana Santa. L’Ajuntament, que ha d’atorgar les concessions, vol esperar la resolució dels serveis jurídics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Marilo Romero Díaz 09/03/2021

    No es justo

Cercador |


més contingut relacionat

El darrer llibre d’Alfons Martí Bauzà reflexiona sobre els tres primers mesos de pandèmia

Una crònica, que comença a Ciutadella, on l'autor intenta distingir entre simulacre i realitat, criteris mèdics i decisions polítiques

El sector de la restauració de Menorca manté la pressió sobre el Govern per poder servir sopars

PIME es reunirà aquest divendres amb el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, per traslladar-li les seves reivindicacions

L’Hospital Mateu Orfila de Menorca ha recollit 94 donacions de sang de cordó umbilical des de 2010

La xifra és baixa i l'Àrea de Salut vol reimpulsar el programa donant informació a les dones embarassades

La població pitiüsa de 76 a 79 anys ja té una primera dosi de la vacuna

Aquesta setmana està previst que arribin més de cinc mil dosis de preparats a les Pitiüses.