X

Dentistes sobre Rodes es prepara per a la inauguració més especial

L'ONG mallorquina amplia les instal·lacions del Senegal amb un quiròfan i espai per a òptica, entre altres coses

17/11/2023

Mercè Valero

L’ONG mallorquina Dentistes sobre Rodes va néixer el 2007 com a un projecte itinerant que pretenia apropar aquest servei sanitari allà on no n’hi hagués. Amb els anys, el projecte es va establir al sud del Senegal, a Missirah.

I han crescut tant que el pròxim 7 de desembre fan la inauguració més ambiciosa: allà on tenen la clínica dental, hi obriran també un espai per a oftalmologia, un quiròfan i un espai per oferir educació sanitària a la població. Hi tenen 3 treballadors senegalesos i ara se n’hi afegirà un quart, que farà pròtesis. I la feina dels voluntaris també és bàsica.

De moment, han deixat la feina sobre quatre rodes, però el president de la Fundació, Alfonso Jaume, no descarta, en un futur, tornar a muntar camions i fer més col·laboracions com la que fan actualment amb la Fundació Gomaespuma.

Paral·lelament, continua la feina a la Clínica Solidària que tenen a Palma, on els serveis socials i altres entitats hi deriven persones sense recursos. Cerquen dentistes voluntaris per anar-hi segons la disponibilitat que tenguin (una vegada a la setmana, cada quinze dies o cada mes). Tota la informació, recorda Jaume, es troba al seu web.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris