X

Denuncien l’Ajuntament de Palma per revocar una llicència d’obra major

La mercantil afectada recorrerà als jutjats perquè Cort ha desestimat el recurs de reposició

14/05/2023

Denuncien l’Ajuntament de Palma per revocar una llicència d’obra major

Miquela Valls

Aquest plurifamiliar del carrer de Fra Antoni Llinàs, al Camp Redó de Palma, on s’havien de construir 12 habitatges, fa dos anys que està paralitzat. Cort va concedir-ne la llicència el maig de 2020 i un any després va demanar que s’aturassin les obres, ja que el permís d’Urbanisme estava mal concedit. L’arquitecta municipal va advertir de l’errada en la qualificació del solar, on només es poden aixecar 3 plantes i no 6 com s’havia atorgat en un primer moment.

Per això, amb el vistiplau del Consell Consultiu, el consistori palmesà va declarar nul·la la llicència urbanística i va requerir que es modificàs el projecte ajustant-se a les altures revisades. S’han de tomar els 300 m2 que superen l’edificabilitat permesa. Un fet al qual s’oposa el promotor. Al principi d’any va interposar un recurs de reposició en contra de la demolició parcial. En la darrera Junta de Govern Local s’ha desestimat.

El promotor, Servicios Inmobiliarios Mallorquines S. A., a principi d’any va interposar un recurs de reposició en contra de la demolició parcial. En la darrera Junta de Govern Local s’ha desestimat. Assegura que esbucar 3 altures és inviable, perquè els fonaments se’n ressentirien i els pilars no aguantarien l’estructura. A més, al·lega de la descompensació amb els edificis de veïnat, ja que les mitjaneres queden al descobert.

Amb tot, serà el jutjat contenciós administratiu competent el que dicti sentència en un procés que es pot allargar un parell d’anys més. Si, finalment, l’obliguen a enderrocar, assegura que demanarà una indemnització milionària per danys i perjudicis. Mentrestant, l’edifici està okupat, a mig fer.

L’Ajuntament de Palma, consultats per IB3 TV, ha deixat clar que sempre actuarà perquè es compleixi la normativa.

Els habitatges projectats amb dos dormitoris i dos banys, menjador i cuina estan destinats a sortir al mercat per uns 800 euros mensuals.

14/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Patrick rossello 14/05/2023

  És una vergonya que amb sa crisi d’habitatge que hi ha es permetin el luxe de perdre 12 vivendes que anaven a destinar-se a alquiler de cost moderat.

 2. Johny melavo 14/05/2023

  Somos los okupas borrad esto que con el cemento k habia nos emos sacado unas perrillas un (1) saludotolo

 3. Lluc Mates 14/05/2023

  Vergoña haurya de fer per part de s’ayuntament

 4. Joan Jover 14/05/2023

  La situació d’aquest edifici plurifamiliar a Palma demostra una vegada més la falta de rigor i transparència en la gestió administrativa. És lamentable que el promotor hagi de patir les conseqüències d’un error que no és seu, i que el govern municipal hagi de recular per no haver respectat la normativa. És important que les institucions vetllin per la legalitat, però també per la justícia, i que no es penalitzi als emprenedors per errors passats.

 5. Carles 14/05/2023

  Llavors el constructor va fer el seu paper, va fer tot el procés per aconseguir els permisos, i ara l’ajuntament li diu que té que desmuntar-ho tot? Això no és just. És com si el promotor pagués per les errades del govern. Esperem

 6. Juanjo Gael 14/05/2023

  Qué injusta es la situación de este edificio en Palma! El promotor está pagando las consecuencias de algo que no hizo mal él, y el ayuntamiento ni se inmuta. Es importante que las autoridades se preocupen por la legalidad, pero también por el bienestar de la gente. En una ciudad donde es casi imposible encontrar alquiler, no se puede permitir que las viviendas se utilicen para cualquier cosa sin importar las normas. Es una lástima que los emprendedores tengan que sufrir por errores pasados, y que la gente de a pie pague el precio.

 7. INES llabres 14/05/2023

  Ajuntament parla de legalitat??
  Legalitat es doná ses llicencis en 3 mesos com diu sa llei y no 18 ò 24 que están.
  Mentres discutim si galgos o podencos,12 pisos a preu asequible per es traballadors aturats
  Ses dues finques de davora amb 8 pisos,que vol s ajuntament,??mitgeres vistes y escalons de 5 plantes y menos pisos a Palma?
  Y després a plorá”no hay pisos,no hay pisos”
  Y quí pagará aquesta festa??
  Supòs que Sa finca se ha fet amb una llicenci donada pé s ajuntament,no crec que cap promotò suicida faci plantas de demés.

 8. Lluis 14/05/2023

  Vaya gestión! Dan licencia y UN AÑO DESPUÉS, parece que está mal dada! Y cuánto tardaron en dar la licencia? Uno o dos años? Ahora la culpa del administrado. Vaya tropa!

 9. Carol Dominguez 14/05/2023

  Es lamentable, una vegada mes l’admistracio fa la seva feina malament i el promotor que ha fet tot com toca paga les conseqüencies. El promotor en primer lloc, la ciutadania despres: molesties al veïns, vivendes q ja podrien estar llogades i segurament indemnizacio millonaria (que pagarem tots).

 10. David Miñambres 14/05/2023

  Es un despropósito, luego no hay vivienda con alquileres asequibles. Hasta cuando los errores políticos los vamos a seguir pagando los ciudadanos?
  El ser hoy en día funcionario público es de lo más fácil, 0 responsabilidades y si me equivoco oye… pues tira las tres plantas si eso…
  De traca…

 11. Juan J.Pérez Fons 14/05/2023

  Tirar tres plantas de viviendas con la falta que hacen en Palma? y además por fallo de este ínclito Ayuntamiento,no se qué dirá vuestro jefe,el supremo constructor,que promete miles de viviendas por segundo…y lo fotut és que tendremos que pagar una indemnización millonaria con nuestros impuestos.

 12. David Miñambres 14/05/2023

  El ser hoy en día funcionario público es de lo más fácil, 0 responsabilidades y si me equivoco oye… pues tira las tres plantas si eso…
  De traca…

 13. Nuria rosa 14/05/2023

  A Palma sensors fa falta vivienda. No es pot donar un permís x desprès aturar-lo x errada…és una vergonya!

 14. Juan pedro 15/05/2023

  Vaya seguridad jurídica! Y encima nadie es responsable del error y siempre pagamos los ciudadanos.

 15. Juan pedro 15/05/2023

  Aquí un ejemplo de gestión y seguridad jurídica.. 18 meses para dar licencia y cuando ya la obra está a la mitad resulta que hay que demoler por que esta mal concedida. Y no hay nadie responsable. Pero al final si hay que pagar seremos los ciudadanos los que pagamos.

 16. Maria Martínez 15/05/2023

  El ayuntamiento para perjudicar al ciudadano es muy ágil. El puede pasarse la ley por el forro y las licencias en vez de 3 meses tardan de 18 o 24 meses. Si no presentas el proyecto de ejecución en 6 meses ka licencia caduca 6 y s volver a pagar y esperar otros 18 meses. Este caso es sangrante con licencia concedida y cuando la obra tiene la estructura terminada, alega un error de interpretación y dice tranquilamente que se tiren unas plantas,que están entre dos edificios más altos, como si eso fuera tan fácil como cortar una tarta, resultado,obra parada,un montón de meses trascurrido desde que se solicita la licencia y 12 viviendas sin salida en un mercado necesitado de viviendas en alquiler a precio asequible. Mientras tanto 12 familias sin poder alquilar un piso.

 17. Eddy Ficio 15/05/2023

  Per fer vivenda per la gent de Palma tot són traves, ara bé, pels promotors de vivenda estrangera tot són facilitats. Edificis sencers que pertanyen a un col•lectiu (ex. Suecs o alemanys) no ajuden a resoldre el drama actual de la vivenda, però estan a l’ordre del dia. Gent que, a més, moltes vegades no tributa al nostre país. M’agradaria saber si aquests promotors estrangers també han de complir els requisits extraordinaris que imposen als locals, com la destinació de part de la vivenda a habitatge social.
  Si a l’actual manca de vivenda li sumam les traves de l’administració, la insana pujada dels imposts a la vivenda, l’especulació, la dificultat d’aconseguir hipoteques, la baixada del poder adquisitiu… Per als joves que vulguin un sostre només els hi queda una opció, l’emigració.

 18. mar riera 15/05/2023

  y qui pagarà aquest desbordell,noltros con sempre o sa arquitecta????

 19. Toni marti 15/05/2023

  Tranquils, que se fotin es promotors, hagesin fet pisos
  pès alemans a es poligon de llevant o a port de Andratx.
  Es pisos asequibles les fará en Pedro Sánchez de picapedrè y en Hila de peón
  10.000 pisos en 4 añys!!!
  Es fet de que no ne hagin fet cap ni un fins ara es perque están esperant es permís de S Ajuntament.
  Desprès de ses eleccions sortirán es permisos que fá 4 añys demanaren!!!
  Ánimo!!!!

 20. Toni marti 15/05/2023

  Supós que sa notici de IB3 es una broma.
  Desprès de 18 mesos per doná una llicenci que toca donar la en 3 mesos, cuant se obra ya está mig feta se en adonen de que he á una altra interpretació de ses oomm,y aplican sa mès restrictiva, y fán tirá, com si fós borrá dues retxes de un planol, sense tení en conté rès de rès, qu es, que vá essè una llicenci expresó que se vá digo en mitja hora???
  Aixó pasa a una empresa privada, y foten tothom a es carrè.
  Aquí no pasa rès, pagarem entre tots y punt.

 21. Toni marti 15/05/2023

  Supós que sa notici de IB3 es una broma.
  Desprès de 18 mesos per doná una llicenci que toca donar la en 3 mesos, cuant se obra ya está mig feta se en adonen de que he á una altra interpretació de ses oomm,y aplican sa mès restrictiva, y fán tirá, com si fós borrá dues retxes de un planol, sense tení en conté rès de rès, que es??, que vá essè una llicenci express que se vá doná en mitja hora sense mirá rès??
  Aixó pasa a una empresa privada, y foten tothom a es carrè.
  Aquí no pasa rès, pagarem entre tots y punt.
  Sa pena es que 12 familis no tenen pìs y amb lo que costará sa broma segurament se podrian fè un parell de escoletas.

 22. Rafa Huete Lladó 17/05/2023

  Qué Vergüenza!! Si el permiso de urbanismo estaba mal concedido y en su momento el promotor consiguió y tramitó la licencia para construir el edifico de forma correcta, que sea el ayuntamiento el que pague el derribo de las supuestas tres plantas sobrantes. Lo peor es que en Palma la posibilidad de optar a una vivienda es muy difícil y parece que al ayuntamiento le importa poco o nada que 12 familias no puedan alquilar un piso.