societat

Denuncien que no es fan PCR als treballadors de les residències després de vacances

L'Associació Lares afirma que aquestes proves són fonamentals per evitar que la Covid-19 s'estengui sense control en aquests centres


L’Associació Lares denuncia que Salut pública de Balears no fa proves PCR als professionals quan tornen de vacances a les residències. L’entitat també assegura que en alguns casos tampoc no es fan proves a les persones grans quan tornen de l’hospital després d’un ingrés hospitalari.

En declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio, el secretari general de Lares, Juan José García, assegura que “aquests són dos aspectes fonamentals per evitar que el coronavirus s’estengui de manera descontrolada a les residències de gent gran”. García demana també que “es facin cribratges cada 15 dies en aquests centres assistencials per evitar que els casos asimptomàtics siguin un focus d’infecció”.

García demana “més inversió per a la dependència amb l’objectiu de millorar l’atenció a la gent gran i incrementar les ràtios a les residències”.

Diferents criteris

Lares també assegura que ha detectat diferents criteris entre les residències que depenen del Consell de Mallorca i el Consell d’Eivissa. Un fet que -per a l’entitat- no és bo ja que, en matèria de protocols de seguretat sanitària, hi ha d’haver criteris unificats.

L’Institut Mallorquí de Serveis Socials nega aquesta denúncia de Lares. La institució afirma que tant a les residències públiques com concertades i privades es fan proves PCR als treballadors amb un mínim de 72 hores abans de la seva incorporació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d'atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips...

Entren en vigor les restriccions a la zona d’Arquitecte Bennàzar, Vila i Sant Antoni

A Palma, els barris afectats són el de la plaça de Toros, el d'Arxiduc, Son Oliva i Son Fortesa Sud.

Salut amplia fins a 6 les línies de COVID-exprés a Palma

L'objectiu no és altre que centralitzar la presa de mostres programades i descongestionar, així, els centres de salut

Continua la vaga indefinida de l’EMT

Els sindicats han presentat, per escrit, les propostes al regidor de mobilitat de Palma i esperen obtenir resposta en breu