societat

Denuncien per xarxes unes obres a la primera línea de costa d’Alcanada

Veïnats sostenen que s'ha ampliat una esplanada de formigó, però el concessionari diu que només s'han reparat els danys causats per la mar 

Denuncien+per+xarxes+unes+obres+a+la+primera+l%C3%ADnea+de+costa++d%27Alcanada

Els titulars de la concessió del bar la Terraza, a Alcanada, asseguren que no s’ha ampliat la zona formigonada de la platja que enrevolta el local, sinó que simplement s’ha reparat el que durant anys s’ha menjat el temporal de la mar. Defensen que, anys enrere, l’esplanada ja tenia l’extensió actual. Però aquesta versió contrasta amb la que ofereix un veïnat per les xarxes i que ha estat corroborada per altres residents. El denunciant diu que s’han guanyat metres a la mar aprofitant la pretesa reparació.

El regidor d’Urbanisme d’Alcúdia, Joaquín Cantalapiedra, explica que no “és una competència municipal, sinó que la té Costes, però així i tot hi hem enviat el zelador d’obres que redactarà un informe sobre el que ha vist”.

L’informe en qüestió encara no ha arribat a Demarcació de Costes que, per part seva, avança que analitzarà si l’actuació s’ajusta o no a la legalitat. L’enrenou sobre aquestes obres, en qualsevol cas, ha arribat a totes les esferes i no només ha inspeccionat la zona l’Ajuntament d’Alcúdia, sinó també el Seprona i agents de Medi Ambient del Govern. Els titulars de la concessió han declinat fer-ne declaracions a càmera, però volen fer constar que les obres s’han fet per evitar caigudes dels banyistes. Recalquen que no es lucren amb aquesta terrassa, perquè no hi posen ni taules ni gandules del bar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

Deu anys després de començar la guerra a Líbia, continua el drama humanitari amb 236 morts a la Mediterrània des d'inicis de 2021

Autoritzen la manifestació del sector de la restauració aquest dilluns a Palma

La protesta recorrerà els principals carrers de Palma i finalitzarà davant del Consolat de Mar

Dues cases del port de Maó d’arquitectura contemporània obren les seves portes

El Col·legi d'Arquitectes de Menorca inicia un cicle d'activitats divulgatives que tenia pendent per la pandèmia

Els casals de gent gran de Menorca, tancats de moment tot i el Nivell 2

El fet que no es puguin reunir més de 6 persones els dificulta la represa de les activitats