X

Denuncien per xarxes unes obres a la primera línea de costa d’Alcanada

Veïnats sostenen que s'ha ampliat una esplanada de formigó, però el concessionari diu que només s'han reparat els danys causats per la mar 

14/05/2020

Denuncien per xarxes unes obres a la primera línea de costa  d’Alcanada

Marta Bergas

Els titulars de la concessió del bar la Terraza, a Alcanada, asseguren que no s’ha ampliat la zona formigonada de la platja que enrevolta el local, sinó que simplement s’ha reparat el que durant anys s’ha menjat el temporal de la mar. Defensen que, anys enrere, l’esplanada ja tenia l’extensió actual. Però aquesta versió contrasta amb la que ofereix un veïnat per les xarxes i que ha estat corroborada per altres residents. El denunciant diu que s’han guanyat metres a la mar aprofitant la pretesa reparació.

El regidor d’Urbanisme d’Alcúdia, Joaquín Cantalapiedra, explica que no “és una competència municipal, sinó que la té Costes, però així i tot hi hem enviat el zelador d’obres que redactarà un informe sobre el que ha vist”.

L’informe en qüestió encara no ha arribat a Demarcació de Costes que, per part seva, avança que analitzarà si l’actuació s’ajusta o no a la legalitat. L’enrenou sobre aquestes obres, en qualsevol cas, ha arribat a totes les esferes i no només ha inspeccionat la zona l’Ajuntament d’Alcúdia, sinó també el Seprona i agents de Medi Ambient del Govern. Els titulars de la concessió han declinat fer-ne declaracions a càmera, però volen fer constar que les obres s’han fet per evitar caigudes dels banyistes. Recalquen que no es lucren amb aquesta terrassa, perquè no hi posen ni taules ni gandules del bar.

14/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris