X

Denuncien que grans embarcacions tonyinaires tiren exemplars morts tot i portar un inspector a bord

Aquesta mala praxi perjudica la pesca local, sobretot la de la gamba

14/06/2024

Denuncien que grans embarcacions tonyinaires tiren exemplars morts tot i portar un inspector a bord

Els pescadors són en plena campanya de la tonyina. A Eivissa hi ha 4 barques que en pesquen i a Formentera dues. Asseguren que els exemplars ara són més grossos que fa uns anys i denuncien la mala praxi de les grans empreses pesqueres que tiren les tonyines mortes a la mar, tot i duu inspectors a bord.

El pescador de la confraria d’Eivissa Vicent Torres va pescar la setmana passada una tonyina de 303 quilos. Des de la veda, la població de tonyines en aigües illenques ha crescut en nombre i grandària.

A les Pitiüses hi ha sis embarcacions que pesquen tonyina, comparteixen mar amb les grans empreses tonyinaires que venen de fora. Fundació Marilles denunciava aquesta setmana que els grans tonyinaires tiren la tonyina morta a la mar i perjudiquen la pesca local. Un fet que es confirma també a les Pitiüses ja fa anys.

En demanen més control, però resulta que aquestes embarcacions ja porten un inspector a bord, segons confirma el director general de Pesca del Govern, Antoni Maria Garau. Presència d’inspectors que, sembla que no serveix per aturar aquesta pràctica il·legal.

14/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT