X

Derogació de la LOMQUE sí, però amb matisos

L'STEI i la FAPA valoren positivament que els acords de govern entre el PSOE i Unides Podem inclogui la mesura però reclamen més valentia

02/01/2020

Derogació de la LOMQUE sí, però amb matisos

L’acord de Govern entre el Partit Socialista i Unides Podem també posa el focus en l’educació. L’Stei i la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes valoren positivament que inclogui la derogació de la Lomque, però demanen que la nova llei educativa no es converteixi, novament, en una eina política.

Derogar la LOMQUE i aprovar una Llei Bàsica d’Educació és el primer punt en matèria educativa que recullen els acords de govern entre el PSOE i Podem. L’STEI, el sindicat majoritari a les Illes, ho considera una bona notícia tot i que lamenta que l’acord de govern inclogui el model de gestió dels centres.

“La comunitat educativa vol una democratització dels centres no d’un model gerencial. La llei també parla d’itineraris, que és un tema molt delicat, perquè ja predetermines els alumnes cap a una línia o cap a una altra”, explica Pere Pol, de l’STEI.

Tombar la també coneguda com a Llei Wert és una reclamació històrica de la Federació de pares, que va veure com la norma els convertia en un òrgan merament consultiu sense cap capacitat de decisió. Per això reclamen que la nova llei educativa es gesti des del major consens possible i que la inversió en educació arribi al 7 per cent del PIB.

“El pacte de govern és poesia-que m’agrada dir-però no sabem la part més prosaica que són els pressupostos, com concretam, com materialitzam tots aquests desitjos”, diu Pere Pol.

L’STEI i la FAPA també valoren positivament l’aposta per l’educació de 0 a 3 anys i que l’assignatura de religió sigui voluntària.

02/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT