Derrota al darrer moment del Mallorca davant la Reial Societat en un partit carregat de polèmica

El conjunt de Javier Aguirre ha jugat tota la segona part amb un home manco per l'expulsió d'Antonio Raíllo i Mikel Merino ha marcat al 93 per als visitants

18/02/2024

27

Dura derrota del Mallorca davant la Reial Societat a Son Moix en un partit carregat de polèmica. Antonio Sánchez ha avançat els vermells just començar, però Take Kubo ha empatat a la recta final del primer temps. El polèmic gol ha encès l’ambient i Antonio Raíllo ha vist dues targetes grogues en dos minuts per partir als vestidors abans d’hora. Després de resistir tot el segon temps amb un home manco, Mikel Merino ha marcat el gol de la victòria basca al minut 90+3.

No ha pogut començar millor el partit per al Mallorca. Ben aviat, al minut 4, Antonio Sánchez ha fet l’1 a 0. Servei de banda, Larin la deixa amb el genoll i Antonio Sánchez l’engalta a la perfecció, lluny de l’abast d’Alex Remiro. Tot i algunes aproximacions de la Reial Societat que ha solventat bé Rajkovic, el Mallorca controlava el partit. De fet, ha pogut fer el 2 a 0 en un xut de Dani Rodríguez que se’n va fregant l’escaire. Però al minut 38 ha arribat l’empat: genialitat de Take Kubo, que encara bé i treu un xut molt ràpid que sorprèn Rajkovic. Gol, per cert, que no celebra el japonès. Ha estat també un gol polèmic. El Mallorca reclama falta sobre Muriqi en la jugada immediatament prèvia, però ni González Fuertes ni Ortiz Arias ho veuen així.

I si ja hi havia hagut polèmica amb el gol, més s’encendria el partit en el darrer minut de la primera meitat. Doble targeta groga en qüestió de segons a Raíllo, i totes dues són per protestar.

El Mallorca havia d’afrontar tota la segona meitat amb un home manco i semblava que aconseguiria el que necessitava: que no passàs res en 45 minuts. Però Take Kubo ha avisat a la recta final amb una rosca que no troba rematador i, després, amb un bon xut que se’n va alt. La Reial insistia i, quan passaven 3 minuts del temps afegit, Mikel Merino, de cap, ha aniquilat els somnis del mallorquinisme de sumar un meritori empat i allunyar-se, una miqueta més, de la zona de descens.

Final amb 1 a 2 per empipament monumental de Son Moix tot i mantenir-se sis punts per damunt el descens. També, desacord amb l’expulsió de Van der Heyden, que era a la banqueta. Aquest partit ha estat l’assaig de la tornada de la semifinal de la Copa. Els dos equips es tornaran a veure les cares a Anoeta dimarts que ve.