Derrota amb polèmica de l’Hestia Menorca davant l’Albacete

Els menorquins reclamen acció il·legal de Nakidjim en el tir de Pitu Jiménez que hauria suposat el triomf local (65-66); Julio Claver, amb 15 punts, màxim anotador de l'Hestia

21/03/2021

Derrota amb polèmica de l’Hestia Menorca davant l’Albacete Basket, 65-66 (10-16, 15-20, 25-16, 15-14), en el desenllaç del primer partit sense l’entrenador Oriol Pagès a la banqueta insular. La darrera possessió és per als menorquins, ja amb el 65-66 al marcador, Pitu Jiménez assumeix la responsabilitat, penetra, llença en suspensió i el pivot visitant Nakidjim comet una acció il·legal: tocar la pilota quan està en trajectòria descendent cap a la cistella. Els jugadors de l’Hestia no s’ho poden creure i reclamen als àrbitres la validesa de la cistella, que hauria suposat la victòria local. Sigui com sigui, Javi García Panizo, el tècnic que dirigia l’equip per primera vegada, considera que l’Hestia hauria d’haver fermat el triomf amb antelació.

Abans, els baixos percentatges de tirs de camp i les pèrdues de pilota, vint-i-dues en tot el partit, havien condemnat l’Hestia a remar a contracorrent. L’Albacete arribà a estar dotze punts per damunt a la primera part (2-14; 21-33). La defensa i els triples varen generar un avantatge de sis punts per a l’Hestia a l’inici del darrer quart (58-52). Però una seqüència de cinc minuts sense anotar va dur el partit a un final polèmic i dolorós. Julio Claver, amb 15 punts i 3 triples, va ser el màxim anotador de l’Hestia Menorca.

El club valora elevar una queixa al Comitè Nacional de Competició, ja no tant per mirar de canviar el resultat, sinó per atenuar una possible sanció als jugadors Xavi Hernández i Julio Claver per dirigir-se als àrbitres dient-los “estau bojos”, com recull l’acta del partit.