X

Des d’aquest dilluns, Emaya realitzarà els darrers treballs de renovació del clavegueram de Jaume III de Palma

Les obres suposaran tallar el trànsit de l’ACIRE del carrer de la Unió en sentit plaça del Rei Joan Carles I i el desviament d’algunes línies de l’EMT 

12/03/2023

Des d’aquest dilluns, Emaya realitzarà els darrers treballs de renovació del clavegueram de Jaume III de Palma

Redacció

Entre aquest dilluns 13  de març i el pròxim 31 de març, Emaya durà a terme els darrers treballs de l’obra de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram i millora del drenatge del carrer de Jaume III i de la plaça de Joan Carles I. Aquestes obres suposaran el tall del trànsit a l’ACIRE del carrer de la Unió en sentit a la plaça del Rei Joan Carles I i el desviament de les línies 4, 7, 20 i 35 de l’EMT a partir de les 8 hores de dilluns que ve.

Es tracta d’una darrera actuació a la zona del carrer de la Unió i la seva confluència amb la plaça del Rei Joan Carles I on s’han de realitzar els següents treballs adreçats a la millora de la xarxa de drenatge i de sanejament: 

Aquestes obres suposaran l’ocupació parcial de la calçada, amb el corresponent tall del trànsit al carrer de la Unió en sentit plaça del Rei Joan Carles I. Actualment, el trànsit està ja restringit per ser zona ACIRE. El sentit de circulació cap a les Rambles es mantindrà, amb les limitacions pròpies de la zona. 

Durant els dies de les obres es desvien les línies L4, L7, L20 i L35. Les línies L4, L7 i L20 en sentit Illetes, Son Xigala-Son Vida i Portopí, respectivament, circularan per l’avinguda de Portugal i al passeig de Mallorca, on tendran les corresponents aturades. La línia 35 en sentit plaça de la Reina circularà per l’avinguda de Portugal, passeig de Mallorca i Jaume III. 

 L’EMT ha realitzat la corresponent difusió d’aquesta informació a la seva pàgina web i xarxes socials. Així mateix, Emaya n’ha informat als comerciants i veïns de la zona. 

 Cal recordar que les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram i millora del drenatge del carrer de Jaume III varen començar el gener de 2022 i s’han dut a terme en diverses fases per reduir al màxim les molèsties i limitacions, especialment durant la temporada turística i celebracions festives. Precisament, aquestes darreres actuacions no s’havien pogut fer abans per la coincidència amb diverses festes i esdeveniments. L’obra actual acabarà abans de l’inici de la Setmana Santa.

Els treballs han suposat la substitució de 300 metres de clavegueram i 200 de conduccions d’aigua potable, per tal de millorar-ne el servei, evitar fuites i avaries. Així mateix, també s’han renovat els embornals d’aquesta zona per facilitar el drenatge de l’aigua de pluja i evitar inundacions freqüents a la plaça del Rei Joan Carles I i el passeig del Born. 

 L’execució d’aquest projecte ha suposat una inversió de 244.500 euros i la creació de 8 llocs de feina directes a l’obra.  

12/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris