X

Des de plaça d’Espanya fins a Son Santjoan: el tramvia de Palma tendrà 16 parades i freqüències de 10 minuts

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i Francina Armengol han firmat aquest dijous el protocol d'actuació per al desenvolupament del primer tram

10/11/2022

Des de plaça d’Espanya fins a Son Santjoan: el tramvia de Palma tendrà 16 parades i freqüències de 10 minuts

El primer tram de les obres del futur tramvia de Palma començaran el 2023. Connectarà plaça d’Espanya amb l’Aeroport de Son Sant Joan, a través de 16 parades i freqüències cada deu minuts. El tramvia passarà per barris que comprenen 80.000 habitants de Ciutat. Així mateix, partirà de plaça d’Espanya i disposarà d’aturades a Avingudes, Foners, Nou Llevant, El Molinar, Ciutat Jardí, Coll d’en Rabassa, Ca Pastilla i Aeroport. El temps de connexió serà de mitja hora.

Aquest primer tram tendrà un recorregut de 10,8 quilòmetres i serà finançat pel Govern central, amb una inversió de 185 milions; de fet, els 20 primers milions estan contemplats en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2023. Està previst que les obres comencin l’any que ve i acabin el 2026. La capacitat del tramvia serà de 250 passatgers.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han firmat aquest dijous el protocol general d’actuació per al desenvolupament del primer tram. També present a la firma, el batle de Palma, José Hila, ha assegurat que el futur tramvia permetrà a Palma avançar cap a una “ciutat del segle XXI”.

Per part seva, el director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern, Jaume Mateu, ha explicat que aquest projecte comprèn el primer tram, que entrarpa a exposició pública en els pròxims dies. “Connecta els barris del Llevant de Palma i cobreix nous pols de creixement per millorar la connexió amb l’Aeroport de Palma”, ha indicat.

La ministra Sánchez ha asseverat el compromís del Govern amb el projecte: “Les garanties són totals, tenim una previsió pressupostària per al 202,  però seguirem en aquesta senda d’inversions amb un compromís ferm”.

La presidenta de les Illes ha confiat que Aena “ajudarà a finançar aquest projecte” i ha destacat que es tracta d’una transformació de la ciutat, perquè es dona una sortida de mobilitat a Son Santjoan. El Govern durà a terme l’execució del tramvia amb el finançament de l’Estat. Armengol ha puntualitzat que el projecte són tres trams; ara es començarà el primer.

10/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris