X

Desallotgen un assentament amb caravanes i infrahabitatges a l’antic hotel Rustic a Eivissa

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca calcula que hi vivien unes 80 persones, entre les quals menors

08/05/2024

Desallotgen un assentament amb caravanes i infrahabitatges a l’antic hotel Rustic a Eivissa

A les 09:40 del matí una trentena d’agents han entrat al recinte. Els sobrevolava i vigilava un helicòpter de la Policia Nacional, mentre tres tècnics municipals de Benestar Social esperaven a la porta. Les caravanes han començat a sortir per la part de baix de la finca, que dona a Platja d’en Bossa i gairebé dues hores després que s’iniciàs el desallotjament, dues retroexcavadores han començat a tirar avall alguns dels infrahabitatges afegits en els darrers anys. Catorze famílies, 48 persones, 17 de les quals menors d’edat, vivien a unes cases més petites al costat del que era l’hotel Rústic, en alguns casos des de fa més d’una dècada. Van pagar lloguer un temps a un fals arrendatari fins que van descobrir que els estafava.

En els últims dos anys, als fixos s’hi han afegit una trentena de persones més amb caravanes i altres infrahabitatges. Tots han hagut de partir avui. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) explica que hi ha treballadors de tot l’any amb fills i que dues famílies ja se n’havien anat i han llogat una caravana per poder viure-hi. “Ens consta que hi ha famílies que fa més d’un any que cerquen una alternativa per sortir d’aquí, però no han trobat res que sigui assequible per a una família”, comenta Gloria Corral, coordinadora de la Plataforma a Eivissa.

Una societat de Madrid, la nova propietària, ha promogut el desallotjament als tribunals des de fa dos anys, que avui ha conclòs amb una intervenció policial sense incidents majors.

08/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris