societat

Desapareix la contaminació per ozó a l’aire de Maó

L'estació de control de qualitat de l'aire evidencia que només s'han superat els 120 micrograms per metre cúbic dos dies aquest semestre

Desapareix+la+contaminaci%C3%B3+per+oz%C3%B3+a+l%27aire+de+Ma%C3%B3

Maó ha recuperat els “valors normals” d’ozó en l’aire després d’haver patit, l’any passat, un augment contaminant. En gran part, aquest gas es produeix per la “combustió d’hidrocarburs” a la central tèrmica de Maó. El Govern vol que, en un futur, aquesta instal·lació es converteixi a “gas natural” i només funcioni en casos d’emergència.

A Menorca, el 56% de la contaminació prové d’aquesta instal·lació, la central tèrmica de Maó, que el Govern espera convertir en una central de reserva i de gas natural en un futur.

Mentrestant, ja sigui cremant fuel oil o gas, s’han de reduir les emissions contaminants, cosa que es farà implementant un sistema de refrigeració en el procés de combustió. Una inversió estatal de 15 milions d’euros ho farà possible.

Aquesta obra haurà d’estar acabada en un any i quatre mesos, és a dir: abans que entri en vigor la limitació europea d’emissió de gasos contaminants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Exhaurida tota la mel de Menorca

La manca de productors professionals i la poca pluja d'enguany fan que la producció sigui molt reduïda

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Les autoritats no descarten que es tractés d'una "bretolada" per part de joves amb armes falses

Processó de Jesús del Natzaret a Formentera

La imatge va sortir des de l'església i va recórrer els carrers de Sant Ferran acompanyada de la banda de música i de desenes de persones