X

El drama migratori: desaparegudes 39 persones a bord de dues embarcacions des d’Algèria a les Balears

Van sortir la setmana passada i no hi ha hagut més notícies del seu recorregut

23/11/2023

El drama migratori: desaparegudes 39 persones a bord de dues embarcacions des d’Algèria a les Balears

Imatge d'arxiu.

Salvament Marítim cerca 39 migrants a bord de dues embarcacions que haurien partit des de la costa d’Alger durant la darrera setmana. La primera va partir amb 14 persones a bord dia 15 passat. L’alerta la va donar aquest dimecres l’ONG Watch the Med, que no ha localitzat cap dels tripulants entre els migrants interceptats des de la seva sortida, ni tampoc han estat rescatats pels serveis algerians.

La segona embarcació va partir la matinada de diumenge passat. L’alerta l’ha donada l’ONG Caminando Fronteras. En aquest cas, amb 25 persones a bord, totes d’origen subsaharià, i entre elles 8 dones i un nin de 3 anys. Varen partir el mateix dia que les 22 persones rescatades la matinada de dimarts a 4 milles nàutiques de Cala Figuera; però d’ells no se sap res.

Durant les primeres hores, Salvament Marítim els va cercar amb l’avió Sasemar 305; però les condicions meteorològiques han obligat a aturar-ne la recerca i; en aquests moments, en llancen avisos a navegants de la zona. Segons les ONG, l’any passat, varen morir o desaparèixer 464 persones en la ruta que connecta Algèria amb les Balears o el llevant de la Península.

El sud de Mallorca és el destí principal de les embarcacions que parteixen de la capital algeriana i el seu entorn. D’ençà que començà enguany, es té constància de l’arribada a les Illes de 106 barques, en les quals viatjaven, almenys, 1.683 migrants. El 2022 van ser detectades en les costes de l’arxipèlag 176 embarcacions irregulars amb 2.625 ocupants, d’acord amb les dades del Ministeri de l’Interior.

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT