societat

Desarticulada una organització criminal que distribuïa cocaïna a Mallorca

Han estat detingudes dotze persones, incloent els caps de la banda

Objectes confiscats durant la detenció. /POLICIA NACIONAL


La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada a la introducció i distribució de cocaïna a Mallorca, en el marc d’una operació batejada com ‘Chocable’.

Segons ha informat la policia aquest dilluns, les recerques es van iniciar el passat mes de novembre arran d’un control rutinari en el qual els agents de la Comissaria Local de Manacor van detenir al portador d’una quantitat de cocaïna “considerable”, la qual cosa va desencadenar una sèrie de recerques per esbrinar l’origen de la droga.

Des d’aquest moment, la Policia explica que “va tenir constància que els agents de policia judicial s’enfrontaven a una organització criminal que introduïa la droga a Espanya mitjançant correus humans”, vulgarment coneguts com a ‘mules’, ocultant-la a l’interior del seu cos o entre les seves pertinences, i que després lliuraven als caps de l’organització assentats a Manacor.

A més, la substancia estupefaent era posteriorment distribuïda a traficants menors que treballaven per a l’organització a Palma o a Manacor.

L’organització operava principalment a través de l’eix aeri establert entre Colòmbia i Espanya, utilitzant com a escala intermitja l’Aeroport Adolfo Suárez de Madrid com a pas previ la introducció de la droga a Mallorca.

Per aquest motiu, el Grup d’Estupefaents de la Policia Nacional de l’Aeroport Adolfo Suárez va col·laborar per interceptar una dona de nacionalitat colombiana que, exercint de correu humà, pretenia introduir a Mallorca un total de 2.682 grams de cocaïna, que havia ocultat en un tocadiscs i un ordinador portàtil.

Posteriorment a la realització de l’operatiu policial a l’Aeroport de Madrid, es van realitzar vuit entrades i registres en domicilis de les ciutats de Palma i Manacor, saldant-se l’operació policial amb un total de 12 detinguts, dels quals un ho ha estat en l’Aeroport Adolfo Suárez de Madrid, dos a Palma i la resta a Manacor, recuperant-se algunes paperines de droga, 2.000 euros en metàl·lic i una balança de precisió.

Els detinguts tenen nacionalitat colombiana i espanyola, compten amb nombrosos antecedents policials per tràfic de drogues i ja han passat a disposició judicial, “substanciant-se un balanç de quatre ingressos a la presó, tres d’ells a Palma i un a Madrid, quedant escapçada la cúpula de l’organització i no descartant-se noves detencions”.

En l’operació han participat agents de la Comissaria Local de Policia Nacional a Manacor, agents destinats en l’aeroport de Madrid, així com les Unitats de Prevenció i Reacció, el Grup d’Estupefaents i els Guies Canins de Palma de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal

Salut acaba el cribratge a Ciutadella amb 1 sol positiu de 915 proves realitzades

Atribueix el resultat a que el test era voluntari i que l'ha fet la població més conscienciada i no la...

Els estudiants afectats per l’error informàtic que els ha deixat sense plaça a FP reclamen una solució

Un altre miler d'alumnes de les Illes també s'han quedat fora perquè la demanda a cicles formatius ha duplicat l'oferta

L’ex defensor del pacient de Balears reivindica més recursos per a l’atenció primària

Miquel Gascón destaca que s'han incrementat les queixes d'usuaris al final de l'estat d'alarma