X

Desarticulat un dels grups més actius relacionat amb el tràfic d’immigrants entre Algèria i les Balears

Agents de la Policia Nacional han detingut dos homes d'origen algerià, de 28 i 32 anys

18/11/2020

Desarticulat un dels grups més actius relacionat amb el tràfic d’immigrants entre Algèria i les Balears

Agents de la Policia Nacional han detingut dos homes d’origen algerià, de 28 i 32 anys d’edat, com a presumptes autors d’un delicte d’afavoriment de la immigració il·legal, pertinença a organització criminal, coaccions i amenaces.

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un dels grups més actius relacionats amb el tràfic d’immigrants des del nord d’Algèria amb destinació a les Illes Balears, sent actualment una nova ruta d’immigració il·legal, trobant-se molt activa avui dia.

Després de l’arribada d’una pastera, el dia 28 d’octubre, a l’illa de Formentera, en la qual anaven 11 integrants, es va iniciar una investigació policial.

El modus operandi

El modus operandi del grup consisteix a localitzar a persones en el nord d’Algèria, la zona més pròxima a les costes de Balears, que tinguin intenció de viatjar a Europa, recaptant la quantia d’entre 600 i 1000 euros per persona, assegura la Policia Nacional.

Una vegada que l’embarcació ha estat noliejada, l’organització disposa de persones amb coneixements marins que s’encarreguen de patronejar l’embarcació. “Aquestes organitzacions es lucren, aprofitant-se de la necessitat dels migrants”, explica la policia.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

18/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris