societat

Descarten una xarxa d’explotació sexual de menors a Mallorca

A la reunió hi han assistit representants dels cossos de seguretat de l'estat, de l'IMAS, de la delegació del Govern i la consellera de Presidència del Consell de Mallorca

Descarten+una+xarxa+d%27explotaci%C3%B3+sexual+de+menors+a+Mallorca

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil descarten l’existència d’una xarxa d’explotació de menors, tot i que en confirma la detecció d’alguns casos aïllats durant els darrers anys. I alguns d’ells amb menors depenents de l’IMAS. Ho ha explicat la Cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern, després de la reunió que s’ha fet aquest dimecres, al Consell de Mallorca, per posar en comú actuacions ara que ha trascendit que almanco 16 menors tutelats han estat víctimes de prostitució.

A la reunió hi han assistit representants dels cossos de seguretat de l’estat, de l’IMAS, de la delegació del Govern i la consellera de Presidència del Consell de Mallorca. Una de les decisions que s’han pres, segons ha anunciat el president de l’IMAS, Javier de Juan, és la creació d’una comissió per tractar aquests casos que inclogui els ajuntaments.

També ha volgut deixar clar que, a nivell general, els protocols d’actuació quan es detecten casos d’aquest tipus han funcionat bé fins ara. Javier de Juan ha dit que pot ser que hagi fallat un cas concret, però que no és un problema del protocol en si perquè són les mesures possibles establertes per la llei.

Ho ha confirmat també la cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern, Julia Vázquez, qui a més ha assegurat que els 16 casos detectats per l’IMAS han estat o estan sent investigats. I ha descartat l’existència a Mallorca de xarxes d’explotació de menors.

“No s’ha detectat una xarxa que abarqui tot. Són diferents casos que s’han investigat, per drogues, per un telèfon nou, per diverses coses capten a menors. Recordareu el cas de Nora”, ha dit Julia Vázquez que s’ha referit al cas de Nora Ayala, la jove de 16 anys que va morir víctima d’una xarxa de prostitució i de drogues el 25 de setembre de 2011, a Palma.

Tots els assistents han destacat que no es tracta d’un problema exclusiu dels centres de menors, sinó que l’explotació sexual d’adolescents és un problema que està present en la societat en general. De fet, des de 2014, la Guàrdia Civil ha realitzat 10 operacions contra l’explotació sexual infantil a Balears, i el cos nacional de Policia, 14.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Milers de persones gaudeixen del Correfoc de Sant Sebastià

Creu Roja ha repartit un decàleg informant sobre com s'ha d'actuar per no patir cremades

El centre educatiu d’APROSCOM Fundació ha guanyat el premi de l’IMAS a millor projecte d’innovació social

El projecte MAGRANA defensa que totes les escoles estan capacitades per poder treballar amb nins amb discapactitat dins les aules...

En ‘Jeroni’ pare s’estrena per primera vegada a la baixada del corb de Mancor

El Ple municipal vol demanar al Consell de Mallorca que declari aquesta festa Bé d'Interès Cultural Immaterial

El Govern desmenteix que l’helicòpter que utilitzà Pedro Sánchez a Mallorca entorpís les tasques de rescat de David Cabrera

El Delegat del Govern i la Guàrdia Civil asseguren que Dijous dematí les tasques de rescat no havien de menester...