mallorca

Descobrint nous usos del Tap de Cortí a través de l’art

L'artista Mònica Fuster presenta la primera fase del projecte TAPÍS


Pot utilitzar-se el tap de cortí al món tèxtil? La resposta la té l’artista Mònica Fuster que presenta un tast del projecte TAPÍS. Una peça de videoart on mostra la recerca que ha fet per utilitzar el tap de cortí per tintar teles de llengües.

El tap de cortí serveix de tint natural. Si s’hi afegeixen les teles de llengües, i la ment d’una artista, el resultat és TAPÍS, una recerca artística que s’endinsa en el terrritori i les arrels. La recerca de Mònica Fuster va néixer fa dos anys, amb l’objectiu d’investigar les propietats tintòries del tap de cortí. Donant un ús en aquest producte, que no s’havia fet mai abans.

Així va gestar el projecte, amb el suport d’Especias Crespí i Teixits Vicens. Les teles de llengües acaben de filar TAPÍS, visibilitzant i reinventant un bé patrimonial amb més de 300 anys d’història. Més d’una vintena de persones hi han participat, com la cantant Júlia Colom, que reinterpreta tonades del món agrari per posar música al vídeo. Fins al 17 de desembre, podeu gaudir de Tapís al Mercat de l’Olivar i al de Santa Catalina de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La pressió hospitalària torna a augmentar a totes les illes

Els efectes de les restriccions a Mallorca es comencen a notar. Però, la presidenta del govern, Francina Armengol assegura que...

Continuen les aglomeracions a la Serra de Tramuntana durant els caps de setmana

Els batles de la zona es continuen queixant de l'afluència de persones i vehicles

La funerària de Palma va atendre un 15% més de defuncions el 2020

La companyia pública va tramitar 4.300 defuncions l'any passat