X

Desconfiança de la CAEB, satisfacció dels sindicats i peticions de PIMEM per la reedició d’un govern progressista

Patronals i sindicats fan valoracions diferents de la investidura de Pedro Sánchez

17/11/2023

Guillermo Gayà

La patronal CAEB creu que la investidura de Pedro Sánchez no genera la confiança que necessiten els empresaris. La resta d’agents socials valoren que no s’hagin de repetir les eleccions i ja es pugui formar un nou govern central per encarar els reptes del país.

Els sindicats majoritaris a les Illes, CCOO i UGT, es mostren obertament satisfets per la investidura i per la formació d’un nou govern d’esquerres. Comissions Obreres demana una agenda social “ambiciosa” que abordi els problemes de l’habitatge i el cost de la vida “des del diàleg social”; vol que el nou govern “es posi a fer feina tot d’una” i que “la crispació comenci a rebaixar-se”.

UGT Balears també valora positivament la investidura i demana “responsabilitat i seny” als partits que han donat suport al PSOE, per tal que facilitin l’estabilitat parlamentària, necessària, diu el sindicat, per poder continuar avançant en polítiques socials. I reclama “una agenda social potent per lluitar contra la pobresa i la precarietat”.

La patronal PIMEM creu que el nou govern central hauria de solucionar el problema de la morositat “pública i privada” i reconèixer el pes de les pimes al diàleg social. També anuncia la seva oposició a les reformes laborals anunciades, com la reducció de la jornada i l’increment del cost de l’acomiadament.

La CAEB alerta que els pactes que han permès la investidura de Pedro Sánchez agreujaran la desconfiança empresarial i perjudicaran les inversions. La confederació empresarial es mostra intranquil·la per la situació política i creu que es crearan “diferències entre comunitats de primera i de segona”, tot perjudicant les Balears.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris