X

Desconvocada la vaga indefinida dels treballadors de recollida de fems de Sóller

El sindicat UGT ha informat que ha arribat a un acord amb l'empresa municipal per a incrementar els salaris dels treballadors un 15,5% entre enguany i 2024

12/05/2023

Desconvocada la vaga indefinida dels treballadors de recollida de fems de Sóller

Redacció

UGT ha desconvocat la vaga indefinida del servei de recollida de fems a Sóller, que estava previst que comencés aquest dissabte, després d’aconseguir un acord amb l’empresa municipal per a incrementar els salaris dels treballadors un 15,5% entre enguany i 2024.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, el comitè de vaga i representants de l’empresa Sóller 2010 i l’Ajuntament han aconseguit un preacord en una reunió en el Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB).

Les parts han pactat reactivar la negociació del conveni col·lectiu i posar en marxa com més aviat millor un procés per a resoldre les deficiències dels vehicles de recollida d’escombraries.

Els salaris pujaran un 5% de l’1 de juny al 31 de desembre d’enguany i un 10% sobre les quantitats resultants a partir del pròxim 1 de gener.

UGT manté el seu plantejament que la solució a la conflictivitat laboral del sector de la recollida de fems i neteja viària passa per la creació d’un consorci o empresa que agrupi i gestioni aquests serveis en l’àmbit insular, de manera que les condicions dels treballadors i treballadores “no depenguin de la voluntat política”.

12/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris