X

Desembre comença amb un altre front fred i més neu

Aquest dijous la temperatura baixarà entre 4ºC i 6ºC i l’ambient serà d’hivern

01/12/2021

Desembre comença amb un altre front fred i més neu

Punta Prima. /TOMEU CAMPS.

Desembre comença amb unes hores de tranquil·litat. Acabat el mes de novembre més plujós dels darrers 20 anys a les Balears, el mes de desembre ha començat tranquil després d’una nit freda. La temperatura ha baixat a Mallorca i les Pitiüses, amb mínima de 3ºC a 6ºC gairebé arreu. Per contra, a Menorca, amb vent i el cel més carregat de niguls baixos, la mínima s’ha situat entre els 10ºC i els 13ºC.

El sol serà el protagonista d’aquest dimecres, amb permís de qualque nigul baix. El vent també serà present, de l’oest i es reforçarà amb el pas de les hores. A les pitiüses i el sud-oest de Mallorca pot superar els 50 km/h. La temperatura màxima serà més alta, amb valors de 15ºC a 19ºC.

Són les darreres hores de calma prèvies a l’arribada d’un front fred que farà canviar el temps avui vespre i ja de matinada. Aquest front és actiu i ve acompanyat d’una massa d’aire fred notable, hi haurà ruixats al seu pas que no seran generals sinó puntuals.

Passada la línia frontal s’obriran clarianes demà al matí però no farà net. Amb les hores es tornaran a formar niguls, amb ruixats locals, al nord de Mallorca i Menorca al llarg del dia, que poden ser moderats i acompanyats de calabruix. S’espera neu a la Serra de Tramuntana de manera anecdòtica i a cota alta, a partir dels 1200 metres.

Demà baixarà entre 4ºC i 6ºC la temperatura i l’ambient serà d’hivern. El vent girarà a component nord, mestral i tramuntana, que poden bufar moderats al nord d’Eivissa, al nord-est de Mallorca i a Menorca.

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris