meteorologia

Desembre i la primera nevada per damunt de 1.000 metres

Aquesta setmana tendrem precipitacions gairebé tots els dies i les temperatures més baixes de la temporada 

Vista de Sineu./ Foto: Tià Terrassa.


Tancam el mes de novembre amb temps plàcid i temperatura suau. Per començar la setmana, cel ben clar a Menorca i a Mallorca i alguns niguls baixos a les Pitiüses.

A partir de d’aquest dimats, coincidint amb l’inici del mes de desembre, començarà a canviar la situació.

A darrera hora de dimarts arriba un front fred a l’arxipèlag, obrirà les portes a l’entrada d’una massa d’aire fred a la Mediterrània occidental que farà canviar el temps a partir del capvespre amb les primeres precipitacions i l’entrada de tramuntana.

Dimecres la refrescada serà notable, una davallada de 5-6 de la temperatura màxima, a més hi haurà ruixats, sobretot a la mitat nord de l’arxipèlag, començaran la nit de dimarts a dimecres a Menorca i s’estendran a Mallorca, seran menys importants a les Pitiüses.

Les precipitacions que caiguin per damunt de 1000 metres d’altura seran en forma de neu a partir de dimecres migdia, no esperam una nevada gaire destacada, serà anecdòtica, però serà notícia per ser la primera de la temporada.

El vent de nord també serà remarcable, a la mar provocarà un temporal important. L’Agència estatal de Meteorologia activarà l’avís taronja a Menorca per ones de més de 4 metres d’altura.

Dijous el termòmetre no canviarà gaire, pot fer qualque ruixat dispers de matinada i el cel estarà ennigulat.

La setmana continuarà amb l’entrada, una altra vegada, de vent molt fort. Serà divendres, el vent tornarà a ser notícia. Bufarà amb molta força, de component oest i hi haurà un temporal marítim fort, cel més tapat el capvespre. La nit de divendres a dissabte hi tornarà a haver precipitacions.

El cap de setmana tornarem a tenir una altra entrada d’aire fred. Dissabte serà un dia fred. Davallarà un altre pic la temperatura i pot fer qualque ruixat la primera part de dia. Cota de neu entorn de 1000 metres.

Meteorològicament tendrem una setmana de moviment, amb les temperatures més baixes de la temporada i amb precipitacions que seran molt ben rebudes tot i que no seran generals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió de la setmana: Març comença amb niguls i pols

Les temperatures continuaran frenades, amb màximes d'uns 15ºC-17ºC, enfora dels 20ºC que assolírem gran part de la setmana passada

La previsió per a aquest pont: temps anticiclònic i màximes de 18 °C

El març començarà amb presència de cels més tapats, per mor d’un petit embossament d’aire fred

La pols sahariana envaeix les Illes Balears

A partir de dimarts la temperatura mínima davallarà una mica a Mallorca i a les Pitiüses

La caiguda de les emissions durant la pandèmia augmenta encara més la temperatura del planeta

Els aerosols són un dels principals reptes per determinar l’abast real del canvi climàtic