X

Desenes de detinguts en el desallotjament dels propalestins a UCLA

El president d'Israel, Isaac Herzog, ha titllat les protestes com un ressorgiment de l'antisemitisme fruit de la desinformació i la ignorància

02/05/2024

Desenes de detinguts en el desallotjament dels propalestins a UCLA

Desenes de joves han estat detinguts per la policia en el desmantellament del campament de protestes propalestines a la Universitat de Califòrnia. Això, el mateix dia en què Israel ha afirmat que aquest moviment és fruit de la desinformació i l’antisemitisme.

L’actuació policíaca ha estat de matinada i els agents no han mirat prim. Vestits amb equips antiavalots, cascs, màscares antigàs i tota mena d’elements d’atac i de defensa, han iniciat el desmantellament del campament propalestí de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, després que els joves s’hagin negat a abandonar-lo pel seu propi peu.

Desenes de manifestants han estat detinguts i han estat traslladats en autobusos. Taylor Gee, estudiant de Dret a UCLA, ha afirmat que el motiu de les protestes és que “hi ha més de 30.000 persones mortes a Gaza i més que moren cada dia, la majoria dones i nins”.

Arrogància

Des d’Israel, el president del país, Isaac Herzog, ha enviat un missatge de suport als jueus i ha titllat les protestes com un ressorgiment de l’antisemitisme: “Compartim aprensió i preocupació. Veim institucions acadèmiques destacades, titulars d’una històrica educació cultural, contaminades per l’odi i l’antisemitisme, alimentat per l’arrogància i la ignorància impulsada per deficiències morals i desinformació”.

02/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris