economia

Desenes de treballadors del sector aeri protesten per una errada del SEPE en la prestació extraordinària

L'Estat s'ha compromès a modificar les prestacions extraordinàries als milers de treballadors fixos discontinus del sector aeri de Balears


Desenes de treballadors del sector aeri de les Balears s’han manifestat aquest dimarts davant la Direcció Provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), a Palma, per demanar que es modifiqui la prestació per desocupació extraordinària, que s’ha vist reduïda per una errada de l’organisme. L’Estat s’ha compromès a modificar les prestacions extraordinàries als milers de treballadors fixos discontinus del sector aeri de Balears. Segons el SEPE, s’ha tornat a fer un càlcul incorrecte de la quantia de la prestació, que ja venia definida per una pròrroga que havia d’arribar fins al 28 de febrer del 2022.

Després de reunir-se amb representants del sector, el SEPE de Balears ha assegurat també que sol·licitaran una bestreta perquè els treballadors no hagin de passar un mes de desembre, diuen, “baix mínims”. Susana Carballido, coordinadora del sector aeri de CCOO Balears, afirma l’únic que s’havia de fer era tornar a activar la pròrroga, “que s’havia suspès per la temporada d’estiu, quan els treballadors varen tornar a fer feina”. La portaveu explica que la diferència en les prestacions és “d’entre 100 i 200 euros menys”.

Carballido ha dit que “demanaran calma” als treballadors “perquè no es produeixin incidències individuals”, ja que existeix el “compromís de Madrid” de modificar la prestació. Tot i això, adverteix que, si la situació no canvia en un màxim de dues setmanes, tornaran a convocar mobilitzacions.

Els sindicats majoritaris asseguren que aquesta prestació, serveix per salvar milers de llocs de feina amb aquesta modalitat de contracte i així disposar d’una renda mínima per poder passar l’hivern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La doble vacunació de majors de 12 anys, “un problema” per les vacacions familiars britàniques

La patronal dels gestors vacacionals ha vist com l'aixecament de restriccions per sortir i entrar del RU ha fet augmentar...

Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan envasats

Només el 34 per cent del gènere es pot comprar a granel, la fórmula que menys residus genera

La recuperació del mercat laboral s’alenteix al darrer trimestre de 2021

Les Balears tanquen 2021 amb 13.000 ocupats més que 2020 però 33.000 manco que 2019, segons l'EPA

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

Un estudi de PIME constata la pèrdua de marges i de clients pels problemes amb el transport