Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

mallorca

Desenes d’obres d’art surten de les galeries per exhibir-se als hotels de Cala Millor

Una dotzena d'establiments turístics de Cala Millor, Cala Bona i Sa Coma mostren exposicions individuals de creadors com Jim Bird, Horacio Sapere o Amparo Sard


Les obres d’art d’artistes de renom com Jim Bird, Horacio Sapere, Amparo Sard o Matias Krahn surten de les galeries d’art per exhibir-se, per primer cop, als establiments hotelers d’una de les zones turístiques més visitades: Cala Millor.

En un projecte innovador i sense precedents, una dotzena d’hotels dels nuclis de Cala Millor, Cala Bona i sa Coma mostren a partir del primer d’octubre, exposicions individuals de creadors illencs i estrangers, referents dins l’art contemporani.
A Mallorca, és la primera vegada, que una única destinació turística mostra durant un mes sencer, tantes exposicions de pintura i escultura.

Parlam d’una iniciativa que aspira a consolidar-se com a imprescindible en el calendari de la tardor cultural. “Art Cala Millor Cultural” és una mostra de pintures, escultures i grafits que podem visitar a 12 hotels i també a la sala d’exposicions de l’Auditori de Cala Millor, amb una mostra col·lectiva. A més, s’hi poden contemplar escultures de Pedro Flores, Miquel Sarasate, Pepe Dagnino i Antoni Ferragut, a places, passeigs marítims o avingudes concorregudes. Antoni Sansó, comissari de les exposicions explica que ” la intenció és repetir la iniciativa cada any, durant el mes d’octubre. Aspiran a ser referent pel que fa a aquest tipus de projectes artístics a indrets turístics. A la llarga volem que tothom vinculi Cala Millor amb la tardor cultural”.

Pel que fa a les propostes que hi podrem veure en aquesta primera mostra d’art als hotels de Cala Millor, destacam les obres d’Olimpia Velasco que amb les seves pintures i dibuixos mostra un paisatge en transformació constant i la duresa de l’entorn. “El procés de respiracio conscient és un element essencial per entendre el paisatge interior de les meves obres”, assegura Velasco.

Les obres que veurem de Velasco pertanyen a un projecte anomenat “la Muntanya Màgica”, que parla sobre el concepte de temps inspirat en l’obra de Thomas Mann.

També hi és present l’exploració de les possibilitats expressives de la matèria i el gest del pintor britànic Jim Bird i l’estil neoexpressionista del sempre controvertit Joan Trujillo. Antoni Sansó assegura que amb les mostres individuals i col·lectives volen recuperar el llegat de Trujillo.

L’artista canadenc Michel BEAUCAGE, la pintora abstracta alemanya, Cris Pink, Fernando Savino, Amador Magraner o la fotògrafa russa Natasha Lebedeva també exhibiran les seves propostes als hotels dels municipis de Sant Llorenç i Son Servera.

Si us interessa l’art contemporani, podeu fer aquest recorregut pels hotels de Cala Millor, Sa Coma i Cala Bona, on trobareu un panell amb el codi QR en castalà, castella, alemany i anglès, on apareix tot el catàleg de les obres i informació complementària de tots els artistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes recuperar espai públic que ara ocupen propietats privades a la platja del Port d’Alcúdia

Els jardins dels xalets de la platja dels Francesos s'han integrat dins les propietats privades de manera il·legal

Santanyí rebutja reduir l’aparcament de Cala Llombards per legalitzar-lo

El grup municipal Suma denuncia que a l'equip de govern, del PP, ja li està bé com està

Manacor reconeixerà i promocionarà el ‘comerç verd’

El Consistori impulsa una guia de botigues respectuoses amb el medi ambient

L’equip de govern d’Inca proposa una rebaixa del 20% en l’IBI dels locals

El PP, a l'oposició, al·lega que la rebaixa no pal·lia la pujada que s'aprovà dos anys enrere