X

Desenvolupen uns sensors per controlar els contenidors de residus

És un projecte finançat amb 50.000 euros de l'Impost de Turisme Sostenible

24/02/2021

Redacció

Un sistema de sensors ubicats sota els contenidors permetrà controlar a temps real diferents dades, com ara el pes, la temperatura o la ubicació.

És un projecte finançat amb 50.000 euros de l’Impost de Turisme Sostenible i desenvolupat per l’empresa Wireless DNA.

Després de provar-ho en diferents hotels, s’ha fet un pla pilot al Melià Palma Bay i al Palau de Congressos. Allà s’ha fet servir per controlar la quantitat de residu orgànic generat.

A la llarga, ha de ser una eina per implementar la Llei de Residus, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir: “El control ambiental és un futur de fiscalització i control intel·ligent, tenir dades a temps real de qualsevol de les dades que es vulguin analitzar.

Mir ha assenyalat la importància de la innovació en l’aposta de les empreses per l’economia circular, ja que «posen a l’abast de la ciutadania i les empreses eines de coneixement que augmenten l’eficàcia de les mesures preses per començar a canviar el model d’un sol ús que hem adoptat fins ara».

Aquest projecte és un dels 14 seleccionats en la convocatòria per a impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina amb persones en risc d’exclusió.

24/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris