societat

Desescalada a les Balears: aquestes són les noves mesures de flexibilització en les restriccions

Desescalada+a+les+Balears%3A+aquestes+s%C3%B3n+les+noves+mesures+de+flexibilitzaci%C3%B3+en+les+restriccions

Noves mesures de flexibilització de les restriccions a les Balears. L’Acord del Consell de Govern està previst que entri en vigor quan es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de dissabte, i fins a les 24.00 hores del proper 3 de juliol.

Les mesures que s’aprovaran divendres en el Consell de Govern extraordinari es complementen amb una nova pròrroga dels controls en els ports i aeroports per als viatgers nacionals que accedeixin a la nostra comunitat. Els controls estan pendents de ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de les Balears i una vegada rebin el vistiplau judicial es publicaran perquè entrin en vigor després d’haver-se publicat en el BOIB. Així mateix, el Govern no estableix cap limitació a les reunions socials i familiars però recomana precaució en aquestes trobades i mantenir totes les mesures de prevenció generals establertes durant la pandèmia.

Als projectes pilot d’oci que es faran al Mallorca Live a Calvià i a Eivissa, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dimarts que es posarà en marxa un tercer, el 26 de juny amb 600 persones amb màscara i test d’antígens negatiu o certificat covid. Negueruela ha dit que “l’objectiu és anar obrint el sector de manera gradual”. “Farem la prova i després ja veurem com s’ha d’anar obrint al juliol”, ha afegit. Si funcionen els projectes pilot, des del 3 de juliol, l’accés a concerts i espais d’oci en espais oberts serà sense proves, amb un màxim de 5.000 persones i separant la zona de ball i de consum.

Oci nocturn

Es permet l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de cafè concert o bar de copes, d’acord amb la normativa aplicable al sector de la restauració. Per tant, el consum de begudes i aliments, tant en l’exterior com a l’interior, s’ha de fer asseguts a taula, amb 6 persones per taula a l’interior i 10 a l’exterior. Els clients han d’usar obligatòriament la mascareta quan no s’estigui consumint. L’horari de tancament serà com a màxim a les 02.00 h, sempre que ho permeti la llicència d’activitat de l’establiment. No es permet el ball en els espais interiors ni exteriors.

Resta suspesa l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de discoteca, sala de festa i sala de ball.

 

Restauració

Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a les 02.00 h, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50 % de la capacitat en totes les illes. Les taules han de ser de 6 persones com a màxim. L’ús de les barres és autoritzat sempre els clients estiguin asseguts, que es consumeixi menjar, que no es formin grups de més de dues persones i que es respecti un metre i mig de distància entre grups. Aquestes barres hauran de tancar a les 00.00 hores.

Pel que fa als exteriors, s’amplia fins a 12 les persones permeses per taula en totes les illes i s’amplia l’horari també fins a les 02.00 h si les ordenances municipals ho permeten. Es poden ocupar totes les taules.

 

Platges i parcs

Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars poden estar oberts al públic, excepte entre les 00.00 i les 06.00 hores. També es pot romandre a les platges, llevat d’aquest mateix horari: de 00.00 a 06.00 hores. Els ajuntaments estan habilitats per posar horari de tancament avançat si ho consideren oportú.

 

Vetles i enterraments, i altres cerimònies: bodes, batejos, comunions…

Augmenta la capacitat permesa a 120 persones en els exteriors i 50 en els interiors. Si els assistents estan vacunats, han passat la malatia o conten amb una prova negativa de detecció prèvia es pot ampliar la capacitat fins a 200 persones en els exteriors o 100 a l’interior. Es permet el ball, amb mascareta i les activitats relacionades amb la restauració, sempre que s’ajustin  a les mesures que s’apliquen en aquest sector.

 

Llocs de culte

Es permet la cabuda completa, tant en els exteriors com en els interiors, sempre que es pugui mantenir un metre i mig de distància entre persones no convivents.

 

Centres per a gent gran (recreatius i per a promoció de l’autonomia)

S’amplia la capacitat permesa fins al 75 % de la cabuda màxima sempre que es mantinguin les mesures de prevenció general (mascareta, distància, ventilació…). En el cas que s’ofereixi servei de restauració, les mesures són les que s’apliquen en aquest sector.

 

Activitat física a l’aire lliure

L’activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les activitats de senderisme, es pot dur a terme sense limitacions en el número màxim de persones per grup (ara eren 30). S’haurà de mantenir la distància de seguretat entre persones no convivents.

 

Esdeveniments esportius

En les competicions esportives s’augmenta l’aforament del públic permès:

-En instal·lacions esportives cobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 1.500 persones (ara 800).

-En instal·lacions esportives descobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 5.000 persones (ara 2.000).

 

Condicions d’activitats esportives en instal·lacions esportives a l’aire lliure, instal·lacions esportives cobertes i centres esportius, i piscines d’us recreatiu i esportiu

La pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació, es manté igual que fins ara amb un 75 % de la capacitat màxima. A les sales d’activitats dirigides es manté la presència simultània a la mateixa sala d’un grup de màxim 25 persones en el cas d’activitats d’intensitat baixa i d’un grup de màxim 20 persones en el cas d’activitats d’intensitat alta. En tot cas, segueix sent obligatori l’ús de mascareta, tant per al personal monitor com per a qui du a terme l’activitat esportiva.

Novetats:

Les activitats que es duguin a terme a la resta de instal·lacions esportives cobertes, incloses les piscines cobertes, tant per a us recreatiu com esportiu, es permeten sempre que no se superi el 100 % de la capacitat màxima.

Les activitats que es duguin a terme en les instal·lacions esportives descobertes, incloses les piscines descobertes, tant per a ús recreatiu com esportiu, llevat de les piscines privades per a us familiar, es permeten sempre que no se superi el 100% de la capacitat màxima (ara 75%).

 

Esport de contacte no federat

Es permet l’esport no federat de contacte a nivell d’entrenament complint els aforaments establerts i els grups bimbolla que existeixen per a l’esport federat.

Esports de camp: grups d’entrenament estables de com a màxim 30 persones.
Esports de pista: grups d’entrenament estables de com a màxim 20 persones.
Esports de contacte: grups d’entrenament estables de com a màxim 10 persones.

 

Tornejos esportius

Es facilita els tràmits administratius. En el cas de les competicions esportives d’esports d’equip i de contacte (tant federats com no federats), es poden realitzar sense necessitat d’autorització prèvia sempre que es compleixi el  protocol federatiu aprovat  de la modalitat esportiva respectiva.

 

Cinemes i circs de carpa

S’amplia l’aforament permès fins a un 75 % de la capacitat.

 

Teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars

Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat sempre que no superin el 75 % de la capacitat màxima autoritzada en els espais interiors i el 100% en exteriors. En espais similiars, se mantenen els mateixos aforaments però amb un límit de 1.500 persones en interior i de fins a  5.000 en exteriors. En tots els casos els assistents han de romandre asseguts. Si l’espai ofereix servei de begudes i aliments, s’han d’habilitar taules en les quals s’apliquen les mateixes mesures que el sector de la restauració. El consum roman prohibit en els concerts de música en viu en els interiors.

 

Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions i monuments

S’eliminen totes les restriccions, llevat de les mesures generals: distància, mascareta, ventilació i higiene.

 

Transport públic

S’eliminen totes les restriccions, llevat de les mesures generals: distància, mascareta, ventilació i higiene.

 

Comerços i centres comercials

Els establiments comercials han de concloure l’activitat a les 24.00 hores, tret que les ordenances municipals estableixin una hora de tancament anterior. S’exceptuen d’aquestes limitacions les benzineres i els establiment dedicats al comerç essencial (alimentació, begudes, productes higiènics, altres productes de primera necessitat), farmàcies, ortopèdies, òptiques, estancs, quioscs i establiments dedicats a la venda de premsa i papereria, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica, centres de veterinària, jardineria i planta viva, i establiments de venda, manteniment i reparació de vehicles de motor.

 

Establiments de joc i apostes

S’amplia l’horari d’obertura fins a les 02.00 h amb un 50 % màxim d’ocupació. Poden tenir activitat de restauració, seguint les normes que s’apliquen al sector.

 

Fires i festes populars

Es permet la realització de fires i mostres, d’acord amb la normativa COVID-19 específica per a mercats ambulants. Es permet la realització d’actes culturals, esportius i institucionals lligats a la celebració de festes populars, sempre que se segueixin les mesures contra la COVID-19 corresponents al tipus d’activitat. També es permet de bell nou la realització de ballades populars. No es permet, però, la realització d’esdeveniments tipus sopar a la fresca o les revetles.

 

Condicions per als locals d’oci infantil

L’activitat dels locals d’oci infantil s’ha de dur a terme respectant el 75 % de la capacitat màxima autoritzada, sense límit màxim de persones.

 

Centres recreatius per a gent jove

Els espais es poden ocupar al 75 % de la seva capacitat. Les activitats de lleure infantil han de ser màxim de 200 participants. Les tendes de campanya poden ocupar-se un 50 %, amb un màxim de 6 persones per habitacle. Les habitacions compartides també es poden ocupar fins a un 75 %.

 

Congressos, seminaris, reunions de negocis i similars

Es manté el 75 % d’ocupació màxima de l’establiment, tant a l’interior com a l’exterior, però sense nombre màxim d’assistents.

 

Hotels, refugis i altres establiments turístics

Els espais comuns es poden ocupar fins al 75 %.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

Formentera, plena de turistes

Les previsions per al mes d'agost també són positives

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost