X

Desestimat el recurs de Cort contra la protecció de sa Feixina

L'Ajuntament de Palma tornarà a recórrer aquesta resolució el pròxim mes de setembre

04/08/2021

Desestimat el recurs de Cort contra la protecció de sa Feixina

Nou revés judicial als intents de Cort per demolir el monument de Sa Feixina de Palma. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes desestima el recurs de cassació presentat per l’Ajuntament de Palma contra la sentència del TSJIB que, el passat mes de maig, ordenava preservar el monòlit. Cort ja ha confirmat que presentarà un recurs de queixa contra aquesta decisió el pròxim mes de setembre. El TSJIB sí que accepta el recurs de reforma que va presentar l’Associació per a la Recuperació de la Memòria històrica de Mallorca i ja ha començat la seva tramitació perquè arribi al Suprem.

La sentència del TSJIB

La resolució  emesa el passat mes de maig pel TSJIB, contra la que va recórrer Cort, desestimava desestima el recursos interposats per Cort, el Consell de Mallorca i l’Associació per a la Memòria Històrica. Els demandants s’oposaven a la sentència d’un jutjat contenciós-administratiu que es pronunciava a favor de protegir el monument i de catalogar-lo com a bé patrimonial. En aquesta sentència, s’estimava un recurs que havia presentat l’Associació de Veïnats de Santa Catalina. A més, l’associació ARCA també va valorar positivament la protecció del conjunt escultòric pel seu valor històric i artístic.

La Sala del TSJIB optava per protegir el monument, després de reconèixer que els informes que estaven a favor de l’enderrocament coexistien amb altres, “igualment fonamentats”, que consideraven que hi ha elements i valors dignes de ser protegits.

04/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris