societat

Destrueixen un projectil d’artilleria de la Guerra Civil trobat al Puig de l’Ofre

Es trobava en mal estat i amb la càrrega activa

Destrueixen+un+projectil+d%27artilleria+de+la+Guerra+Civil+trobat+al+Puig+de+l%27Ofre

La Guàrdia Civil ha destruït mitjançant una voladura controlada un projectil d’artilleria de l’època de la Guerra Civil espanyola, localitzat al Puig de l’Ofre, a la serra de Tramuntana.

El passat diumenge 28 de març, a darrera hora de la tarda, un senderista va avisar de la troballa d’un artefacte en aquesta muntanya d’Escorca, detalla l’institut armat en un comunicat. El dilluns especialistes del Grup de Desactivació d’Explosius juntament amb els de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil van acudir a les coordenades facilitades per l’excursionista i van localitzar el projectil.

Els agents van comprovar que el projectil, de 75 mm, estava en mal estat i amb la càrrega activa així que, davant el perill que representava manipular-lo o moure’l, els artificiers van procedir a la seva voladura en el mateix lloc de la troballa. Van dur a terme una explosió controlada, utilitzada habitualment en aquests casos i prenent les mesures de seguretat habituals.

Aquest projectil trobat al Puig de l’Ofre s’afegeix als 9 que es varen desconnectar l’any passat. Són xifres inferiors a les d’altres anys, com el 2019, quan varen actuar a 16 artefactes. Un descens per mor del temps de confinament i desescalades, que fa que hi hagi hagut manco excursionistes o bussejadors que les trobin. Però una xifra que demostra que, de tant en tant, es poden trobar aquests artefactes. Per això, la Guàrdia Civil demana que si es troben no es toqui ni es mogui ni es manipuli. S’ha d’avisar de manera immedia al 062. Adverteix que, encara que pugui semblar inservible, podria explotar.

Els artefactes trobats no són tots de l’època de la Guerra Civil, perquè també n’hi ha d’èpoques posteriors de maniobres o pràctiques militars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Platges plenes per les altes temperatures

Molta gent damunt l'arena, però poca a dins l'aigua a Capellans

Continuen els controls sanitaris a ports i aeroports d’Eivissa

Si els desplaçaments no són justificats, com per exemple venir de vacances, serà obligatori presentar una PCR negativa.

Sense data per instal·lar les gandules a Platja de Palma

L'empresa concessionària diu que la viabilitat del servei perilla

Quins dubtes jurídics es plantegen sense l’Estat d’Alarma? Hem xerrat amb un expert en Dret Constitucional

L'autorització del Tribunal Superior de Justícia de les Balears podria perillar si el recurs de la Fiscalia s'acaba materialitzant