X

Desxifrant el llegat de Ferragut

L'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears ret homenatge a l'arquitecte coincidint amb el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació

25/04/2022

Desxifrant el llegat de Ferragut

Javi Pujol

El col·legi de Sant Francesc és una de les seves obres mestres. Una figura imprescindible per entendre la projecció urbanística de Palma, partícip del Pla Alomar, i crític de l’especulació. Arquitecte, urbanista, dissenyador. Ell era Josep Ferragut.

Avançat al seu temps, va evolucionar del tradicionalisme local a un estil més modern. En 25 anys, va elaborar més de 2 mil expedients. És autor de part dels edificis de Jaume III, de l’església de la Porciúncula. Però, sobretot, se’l coneix per l’emblema, no exempt de polèmica, que dona la benvinguda a la capital mallorquina. L’edifici de GESA.

Un currículum arquitectònic impecable, truncat per una mort encara sense desxifrar. Un assassinat marcat pels silencis, l’homofòbia i la corrupció. Coincidint amb el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, l’Associació d’Artistes Visuals de les Balears ret homenatge a Ferragut. Tot per tornar-li el reconeixement que mereix.

25/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris