cultura

Desxifrant el llegat de Ferragut

L'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears ret homenatge a l'arquitecte coincidint amb el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació


El col·legi de Sant Francesc és una de les seves obres mestres. Una figura imprescindible per entendre la projecció urbanística de Palma, partícip del Pla Alomar, i crític de l’especulació. Arquitecte, urbanista, dissenyador. Ell era Josep Ferragut.

Avançat al seu temps, va evolucionar del tradicionalisme local a un estil més modern. En 25 anys, va elaborar més de 2 mil expedients. És autor de part dels edificis de Jaume III, de l’església de la Porciúncula. Però, sobretot, se’l coneix per l’emblema, no exempt de polèmica, que dona la benvinguda a la capital mallorquina. L’edifici de GESA.

Un currículum arquitectònic impecable, truncat per una mort encara sense desxifrar. Un assassinat marcat pels silencis, l’homofòbia i la corrupció. Coincidint amb el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, l’Associació d’Artistes Visuals de les Balears ret homenatge a Ferragut. Tot per tornar-li el reconeixement que mereix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Have you ever tried this sex game before? GIVE IT A TRY: http://bit.do/fUefL [hs=4f1830a5172397e595a2b4c863f894e7] 12/05/2022

    sldxtk

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El fotògraf Pedro Coll exposa les seves vivències sobre Sant Joan al Roser de Ciutadella

Són imatges de finals del anys 70 i principis dels 80 acompanyades de textos de Joan López Casasnovas

Menorca tanca el seu Festival de Jazz amb la Big Band Voodoo Children Colective

La presència de tres grans bandes ha donat un caràcter especial a l'edició d'enguany

Joana Marcús, un fenomen de masses a la Fira del Llibre

L'escriptora mallorquina es va fer famosa a través de la plataforma Wattpad