X

Desxifrant els “Imaginaris Monstruosos”

La companyia Lioparda Teatre estrena la seva darrera proposta teatral aquest cap de setmana al Teatre Principal de Palma

30/03/2023

Desxifrant els “Imaginaris Monstruosos”

La sala petita del Teatre Principal de Palma acull aquest cap de setmana l’estrena d”Imaginaris Monstruosos’, la darrera proposta de la companyia Lioparda Teatre. Tal com ho defineix la companyia, “la peça és una versió de Pinotxo que deixa al descobert el monstre que empresonem en el nostre interior per emmotllar-nos als valors de la cultura sota la creença inconscient que, si mostrem la nostra part defectuosa, patirem rebuig”.

“Imaginaris Monstruosos” va ser un projecte que es va presentar el 2020 a la convocatòria d’investigació del Casal Solleric de Palma. Tres anys després, el que va començar com un acte performatiu de recerca ha culminat en una obra de teatre visual. Treballen des del cos, el moviment, la dansa i el titella.

El fil conductor és “el monstre que empresonam al nostre interior per ajustar-nos als valors de la cultura, per sentir-nos estimats” explica el director, dramaturg i actor, Leo Alburquerque. I és que tant ell com l’altre actor que hi participa, Marc Torres, s’identifiquen com a persones trans. És per això que el seu “monstre interior” està relacionat amb el patiment i el rebuig que viuen les persones trans.

Tanmateix, transformant totes aquestes realitats en un llenguatge poètic com són les arts escèniques, aconsegueixen universalitzar aquest missatge. “Pot tocar a tothom, no és una peça que parli d’allò trans, és una peça que parla del patiment, el rebuig, de sentir-se estimat, de la tendresa, de la vulnerabilitat…” remarca Leo.

En aquesta línia la productora executiva, Gypsy Nel·lo, aconsella a l’espectador “deixar-se fluir, que no intenti entendre”, sinó que es deixi impregnar d’un “nou llenguatge que té molt per mostrar i descobrir”.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT