societat

Detectat un brot a la residència Domus Vi de Can Carbonell de Marratxí

11 usuaris i 3 treballadors han donat positiu durant un cribatge de control


11 usuaris positius i 3 treballadors a la residència Domus Vi de Can Carbonell. El brot s’ha detectat arran d’un cribatge preventiu. Els 11 usuaris han estat traslladats a centres hospitalaris. En total en aquests centres hi ha ara mateix 80 usuaris actius, 36 més que la setmana passada, 54 estan hospitalitzats. 180 han mort durant aquesta pandèmia.

Així ho ha explicat el portaveu del Comitè de Malaties infeccioses, que també diu que continua l’augment de contagis a les Illes Balears. La incidència acumulada en 14 dies és de 253 casos per cada cent mil habitants i la taxa de positivitat està ja per damunt del 7%. No obstant això, Arranz ha explicat que aquest augment s’ha alentit en els darrers dies i que això pot significar que en breu assolirem el punt màxim de contagis i aquests començaran, per tant a davallar.

Javier Arranz també ha explicat avui que en breu es podrien tornar a dur a terme accions comunitàries a Arquitecte Bennàzar i també microaccions a tres zones com el Polígon de Llevant o s’Escorxador.

Sobre un confinament domiciliari general, Arranz diu que de moment aquí no està damunt la taula. Tenint en compte que som un arxipèlag, els experts aposaten abans per posar en marxa més mesures restrictives com ara el tancament de ports i aeroports.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa