X

Detectats 43 positius, un 10,77%, en el primer capvespre del dispositiu de reforç per aturar la transmissió comunitària

Les UVAC de Maó i Ciutadella han fet 399 antígens entre contactes estrets d'altres positius

12/07/2021

Detectats 43 positius, un 10,77%25, en el primer capvespre del dispositiu de reforç per aturar la transmissió comunitària

Jordi Codina

399 persones han passat durant el capvespre de dilluns per les UVAC de Ciutadella i Maó perquè, com a contactes estrets, se’ls fes com a primera prova un test d’antígens. Gairebé un 11 per cent, un total de 43, han donat positiu.

Abans de començar la feina, el coordinador de les UVAC de Menorca ha deixat clar que no es tracta d’un filtratge general; sinó que les persones que s’han de fer els antígens o bé se’ls deriva des de les mateixes UVAC, o bé han de detallar als professionals que els han de fer la prova de quin positiu han estat contacte estret.

D’altra banda durant el cap de setmana s’han detectat 201 nous positius a Menorca. Entre ells el d’un usuari de la residència Santa Rita de Ciutadella, que tenia la pauta de vacunació completa. Aquest fet que ha obligat a tancar el Centre de Dia i a cancel·lar visites i sortides. També s’ha hagut d’aïllar la zona on s’estava aquest home. Dijous es faran les PCR als seus contactes estrets. És el primer positiu en una residència de Menorca en els darrers set mesos.

Pel que fa a la situació hospitalària, hi ha hagut vuit nous ingressos entre els quals un fillet de dotze anys. En total hi ha quinze malalts a planta i un a l’UCI de Mateu Orfila. També s’ha de lamentar una nova defunció, la d’un home de vuitanta-un anys que estava ingressat amb patologies prèvies.

12/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris