societat

Detecten 2 casos de la variant colombiana del coronavirus a Mallorca

La variant anglesa continua sent la predominant a Balears

Detecten+2+casos+de+la+variant+colombiana+del+coronavirus+a+Mallorca

El Servei de Microbiologia de Son Espases ha detectat, per primera vegada, dos casos de la variant colombiana del coronavirus, anomenada VOC B.1.6, a Mallorca, i destaca que la variant anglesa continua sent la predominant a Balears, amb un 80% dels casos nous detectats.

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Són Espases ha detectat aquests dos casos d’una variant nova del SARS-CoV-2 en l’última tanda de seqüenciació, corresponent a la quarta setmana d’abril i primera de maig, en la qual s’han analitzat 70 casos, ha detallat la Conselleria de Salut en un comunicat.

Dels 70 casos analitzats, 56 pertanyen a la variant britànica, que continua sent la predominant a Balears, amb un 80%. Dels altres 14 casos seqüenciats, 13 presenten la mutació E484K, que determina una certa disminució de l’eficàcia de les vacunes disponibles. L’altra variant detectada no es considera de rellevància.

Entre aquests 13 casos esmentats, per primera vegada hi ha 2 casos de la VOC 1.621, colombiana, detectats a Mallorca. La resta són variants ja detectades anteriorment. En concret, hi ha 5 casos de la variant brasilera (P1) -3 a Mallorca i 2 a Eivissa-; 3 casos de la nigeriana (B.1.525), tots a Mallorca, i 3 casos de la variant novaiorquesa (B.1.526), també tots a Mallorca.

Fins al moment, no s’han trobat en Balears casos de la variant de l’Índia.

Des de l’inici de la pandèmia, la Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases ha seqüenciat el genoma de més de 1.200 casos de COVID-19 a Balears. Segons Salut, és un dels centres que més mostres de SARS-CoV-2 ha seqüenciat a Espanya, molt per sobre de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Els resultats han estat comunicats a la Direcció General de Salut Pública i Participació i al Centre Nacional de Microbiologia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fora mascaretes als espais a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància interpersonal

També deixarà de ser obligatòria a les residències de gent gran i espais institucionalitzats on el 80% de la població...

Aplaudiments espontanis, a les 14:00 en punt del dissabte de Sant Joan

La intensa pluja ha dissuadit cap intent de celebrar un primer toc a Ciutadella

Ciutadella respira ambient santjoaner tot i la suspenció de la festa

El matí del dissabte de Sant Joan ha transcorregut entre brindis i berenars, però sense arena als carrers {rela} El...

La comissaria de Ciutadella, la primera de Balears en expedir el nou DNI

Amb la nova versió s'incorporen nous elements de seguretat