societat

Detecten cries de catxalot al nord de Menorca

L'Associació Tursi-ops adverteix que aquests exemplars són més vulnerables a impactar amb vaixells. L'enregistrament d'imatges aèries amb drons ha estat una passa endavant en la investigació de cetacis


Detectada una important presència de cries de catxalot al nord de Menorca. L’Associació Tursi-ops adverteix que aquests exemplars són més vulnerables a impactar amb vaixells. L’enregistrament d’imatges aèries amb drons ha estat una passa endavant en la investigació de cetacis.

Des del 2003, Tursiops fa expedicions per investigar la població de catxalots a la mar de les Illes. Incorporen eines per extreure’n més dades. La més recent que han provat és el dron, gràcies a un estudi finançat per la Fundació Biodiversitat.

Lesions, com aquesta gran cicatriu, causades pels impactes amb embarcacions. És la gran amenaça per a la supervivència de l’espècie. Localitzen on hi ha molta població de catxalots i comparen les dades amb les rutes més freqüentades pels vaixells. El resultat: aquest mapa amb zones de risc de col·lisió.

Un exemplar adult sol sortir a la superfície uns deu minuts cada hora. Una cria, com aquesta que veis, hi està més temps, mentre l’alleten. I per tant, està més exposada. Les imatges aèries permeten estudiar nous detalls com la interacció entre individus. I aquest altre aparell s’instal·larà amb ventoses damunt l’animal, així se’n coneixeran molts més detalls.

De cara al futur, juntament amb altres centres d’investigació de la Mediterrània, estudiaran si l’espècie compleix els requisits per elevar-ne el nivell de protecció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La xifra de curats a les Balears triplica la de casos nous de covid-19

S'han notificat 30 positius nous en les darreres 24 hores, mentre que 95 persones s'han curat. S'ha de lamentar també...

Es comencen a vacunar els 1.618 professionals de l’Educació de Menorca

El sindicat STEI critica l'exclusió del personal de conservatoris, escoles d'adults, superiors i d'idiomes.

La logopèdia, essencial en la rehabilitació post-covid

Coincidint amb el Dia Europeu de la Logopèdia, el CLIB vol reivindicar el seu paper dins la societat

Salut ja no guardarà les segones dosis contra el virus per accelerar el procés de vacunació

El servei de salut posarà en marxa dimecres que ve un telèfon per facilitar l'accés a la vacuna dels residents...