X

Detecten cries de catxalot al nord de Menorca

L'Associació Tursi-ops adverteix que aquests exemplars són més vulnerables a impactar amb vaixells. L'enregistrament d'imatges aèries amb drons ha estat una passa endavant en la investigació de cetacis

21/02/2021

Detecten cries de catxalot al nord de Menorca

Detectada una important presència de cries de catxalot al nord de Menorca. L’Associació Tursi-ops adverteix que aquests exemplars són més vulnerables a impactar amb vaixells. L’enregistrament d’imatges aèries amb drons ha estat una passa endavant en la investigació de cetacis.

Des del 2003, Tursiops fa expedicions per investigar la població de catxalots a la mar de les Illes. Incorporen eines per extreure’n més dades. La més recent que han provat és el dron, gràcies a un estudi finançat per la Fundació Biodiversitat.

Lesions, com aquesta gran cicatriu, causades pels impactes amb embarcacions. És la gran amenaça per a la supervivència de l’espècie. Localitzen on hi ha molta població de catxalots i comparen les dades amb les rutes més freqüentades pels vaixells. El resultat: aquest mapa amb zones de risc de col·lisió.

Un exemplar adult sol sortir a la superfície uns deu minuts cada hora. Una cria, com aquesta que veis, hi està més temps, mentre l’alleten. I per tant, està més exposada. Les imatges aèries permeten estudiar nous detalls com la interacció entre individus. I aquest altre aparell s’instal·larà amb ventoses damunt l’animal, així se’n coneixeran molts més detalls.

De cara al futur, juntament amb altres centres d’investigació de la Mediterrània, estudiaran si l’espècie compleix els requisits per elevar-ne el nivell de protecció.

21/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris