societat

Detecten persones que retiren restes d’obres i els llancen a abocadors il·legals a Palma i Calvià

Llançar fems a llocs que no són els indicats pot suposar multes de fins a 3.000 euros


Feia hores que Emaya havia retirat enderrocs i ja n’hi torna a haver. És el camí del cementeri de Gènova, un punt habitual d’abocaments il·legals. És molt a prop de l’autopista d’Andratx, però retirat de zones habitades i accessible amb cotxe. Per això, ens trobam amb imatges com aquestes: bosses i bosses de restes d’obres. No és un cas aïllat. De fet, Emaya ha detectat persones que s’anuncien a internet per retirar enderrocs, cobren una taxa als obrers i després llancen les runes a qualsevol camí o abocador il·legal.

Són persones que solen venir de la península a fer la “temporada d’obres”, entre novembre i abril. I una vegada se’n tornen, costa molt trobar-los per sancionar-los. No obstant això, Emaya investiga aquests i altres abocaments il·legals i sanciona els incívics si els pot identificar amb una multa que pot arribar als 3.000 euros.

Per això cerquen indicis que permetin identificar els autors dels abocaments, com una bossa en què trobam una matrícula de moto. En aquest cas, es tracta de l’antiga carretera de Calvià, on abans hi havia un contenidor, i ara hi ha gent que hi continua llançant fems de manera il·legal. L’Ajuntament de Calvià persegueix aquests delictes i els imposa la sanció corresponent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Continua el calendari de vacunació: avui torn de les policies locals i demà dels majors de 80 anys

Aquest dimarts també es continuarà inoculant als docents. Serà el torn dels de primària, secundària i també dels alumnes de...

La majoria de clubs de gent gran de Mallorca no volen reobrir encara

Podrien fer-ho dia 2 de març, però ho consideren "imprudent". Prefereixen esperar a estar vacunats

Març comença sense contagis actius a les residències; però amb cinc morts més

A dia d’avui, queden 16 professionals positius en SARS-CoV-2, mentre que la resta s’ha curat. Els curats són un total...

Aquestes són restriccions dels gimnasos

Continuen encara prohibides les classes d'alt impacte i l'ús de la mascareta és obligatori en tot moment