societat

Detenen els autors dels 24 robatoris al pàrquing de Punta Nati

La Policia de Ciutadella alerta que les zones turístiques queden totalment desprotegides durant l'estiu a causa de la falta d'efectius

Detenen+els+autors+dels+24+robatoris+al+p%C3%A0rquing+de+Punta+Nati

A Menorca, la Policia Nacional ha detingut 3 persones acusades de cometre 24 robatoris a cotxes a l’aparcament de Punta Nati, a Ciutadella, durant l’estiu passat. Els lladres es fixaven sobretot en cotxes de lloguer, perquè pensaven que dedins podrien trobar càmeres o maletes. Les empreses de lloguer de cotxes en pateixen les conseqüències mentre que a Ciutadella la Policia Local no dona l’abast amb la vigilància.

Punta Nati és un dels paratges més visitats durant l’estiu pel seu far, les postes de sol i el paisatge de pedra en sec. Aquest aparcament públic, que ara és buit, a l’estiu es troba ple de cotxes. És un dels punts on actuaven els detinguts. Robaven a l’interior dels vehicles i, segons la Policia, gairebé no deixaven mostres d’haver forçat les portes dels cotxes per no ser detectats, fet que complicava detectar-ho ràpidament. Les empreses de lloguer de cotxes, arran dels robatoris, hi varen prendre algunes mesures. N’hi ha que varen decidir llevar les etiquetes identificatives de l’empresa i d’altres varen optar per avisar als turistes que no deixessin objectes als cotxes o fins i tot que no tanquessin el cotxe amb clau perquè, almanco, si els entraven a robar, no forcessin el cotxe.

El grau de professionalitat dels delinqüents ha dificultat molt la seva identificació, així com les tècniques que utilitzaven per no ser detectats. Es tracta de la investigació d’una organització criminal que va començar a actuar el 2018, i ha conclòs amb la detenció de 3 persones per un total de 24 delictes per robatori amb força. La Policia Local de Ciutadella adverteix que aquestes zones turístiques queden totalment desprotegides durant l’estiu a causa de no disposar dels suficients efectius per poder abastar tot el municipi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol