societat

Detenen els autors dels 24 robatoris al pàrquing de Punta Nati

La Policia de Ciutadella alerta que les zones turístiques queden totalment desprotegides durant l'estiu a causa de la falta d'efectius

Detenen+els+autors+dels+24+robatoris+al+p%C3%A0rquing+de+Punta+Nati

A Menorca, la Policia Nacional ha detingut 3 persones acusades de cometre 24 robatoris a cotxes a l’aparcament de Punta Nati, a Ciutadella, durant l’estiu passat. Els lladres es fixaven sobretot en cotxes de lloguer, perquè pensaven que dedins podrien trobar càmeres o maletes. Les empreses de lloguer de cotxes en pateixen les conseqüències mentre que a Ciutadella la Policia Local no dona l’abast amb la vigilància.

Punta Nati és un dels paratges més visitats durant l’estiu pel seu far, les postes de sol i el paisatge de pedra en sec. Aquest aparcament públic, que ara és buit, a l’estiu es troba ple de cotxes. És un dels punts on actuaven els detinguts. Robaven a l’interior dels vehicles i, segons la Policia, gairebé no deixaven mostres d’haver forçat les portes dels cotxes per no ser detectats, fet que complicava detectar-ho ràpidament. Les empreses de lloguer de cotxes, arran dels robatoris, hi varen prendre algunes mesures. N’hi ha que varen decidir llevar les etiquetes identificatives de l’empresa i d’altres varen optar per avisar als turistes que no deixessin objectes als cotxes o fins i tot que no tanquessin el cotxe amb clau perquè, almanco, si els entraven a robar, no forcessin el cotxe.

El grau de professionalitat dels delinqüents ha dificultat molt la seva identificació, així com les tècniques que utilitzaven per no ser detectats. Es tracta de la investigació d’una organització criminal que va començar a actuar el 2018, i ha conclòs amb la detenció de 3 persones per un total de 24 delictes per robatori amb força. La Policia Local de Ciutadella adverteix que aquestes zones turístiques queden totalment desprotegides durant l’estiu a causa de no disposar dels suficients efectius per poder abastar tot el municipi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Algaida canta des de portals i finestres per fer més bo de dur el confinament

Han entonat els versos d'Es Camió d'Algaida, de Llorença Capellà

La pesta de 1820 al Llevant de Mallorca, exemple històric de confinament

Amb més de 2.400 morts, es considera el darrer gran brot de la malaltia a Europa

Setmana 3 de l’estat d’alarma: ja es veu la llum al final del túnel

Encara que s'allarga l'aïllament, ara és un gran moment per aturar, respirar, gaudir de la pausa i del silenci. Un...

Xefs reconeguts de les Balears reivindiquen el consum dels productes locals en temps de coronavirus

L'estrella Michelin, Maca de Castro, reparteix fruites i verdures del seu hort durant el confinament