X

Detenen un grup de carteristes que actuava a l’aeroport de Palma

Els detinguts acumulen més de 80 detencions, i per aquest motiu, s'ha dictat contra ells una ordre d'allunyament de Mallorca

13/05/2023

Detenen un grup de carteristes que actuava a l’aeroport de Palma

Redacció

La Policia Nacional ha detingut a un grup de carteristes, que actuava a l’aeroport de Palma i aprofitaven quan els turistes es disposaven a abandonar l’illa per a, pel que sembla, robar-los les pertinences.

Segons ha informat la Policia, dimecres passat agents del Cos Nacional al lloc fronterer de l’aeroport de Palma van detenir a un grup de carteristes compost per un home de 67 anys  i dues dones, de 57 i de 47 anys.

Els citats, de manera coordinada, tenien com a principal objectiu els turistes estrangers, sobretot de mitjana i avançada edat, que arribaven a l’aeroport en autobusos gestionats per touroperadores, una vegada finalitzat el seu període de vacances i quan es disposaven a agafar els vols de retorn als seus països d’origen.

Aquest grup delinqüent es caracteritza per la gran habilitat de les dones per a sostreure les carteres de les seves víctimes, i fins i tot una vegada que s’havien apoderat dels diners en efectiu, arribaven a retornar la cartera a l’interior de la bossa de les víctimes o deixar-la al costat de les seves pertinences. Això fa pensar als agents que moltes víctimes no s’adonaven del robatori i qie algunes d’elles, com que no havien perdut la documentació, davant la por de perdre els seus vols, no van arribar a interposar denúncia.

Tot i això, se’ls imputen un total de quatre delictes de furt, comesos en l’aeroport de Palma, durant el mes d’abril passat. Els tres detinguts acumulen en conjunt, més de 80 detencions per part de les Forces i Cossos de Seguretat, i davant aquest bagatge delictiu, la Policia Nacional ha sol·licitat a l’Autoritat Judicial una ordre d’allunyament de Mallorca, que va ser concedida, motiu pel qual han d’abandonar l’illa de manera obligatòria.

Auxili humanitari a l’aeroport

Durant el cap de setmana, vigilants de seguretat de l’aeroport de Palma i agents de la Policia Nacional van procedir a l’auxili d’una dona, que es trobava a l’interior d’un autobús, qui tenia greus problemes respiratoris i havia perdut la consciència. Seguint les indicacions del personal sanitari del 061, la van treure de l’autobús ja en parada cardiorespiratòria i, després de realitzar-li maniobres de reanimació, van aconseguir que recuperàs el pols i va poder ser traslladada a l’hospital per a la seva completa recuperació.

13/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris